Smažené kalamáry

Smažené kalamáry

Jemné kousky kalamár namočené v podmáslí, poté obalené v kořeněné mouce a smažené do zlatohněda, jsou rychlý a snadný předkrm, který může směle konkurovat jídlu v leckteré lepší restauraci.

Ingredience

  • 450 g kalamárových kroužků a chapadel
  • 1 šálek podmáslí
  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 2 lžičky soli a více na servírování
  • 1/2 lžičky uzené nebo normální papriky
  • 1/4 čajové pepře
  • 1/4 lžičky sušeného česneku
  • rostlinný olej na smažení
  • 2 lžičky nasekané čerstvé petrželky

Postup

  1. Vložte kalamáry do misky s podmáslím a promíchejte, aby se ingredience pořádně spojily.
  2. Misku přikryjte a nechte alespoň 30 minut v chladu.
  3. Zahřejte v hluboké pánvi pořádnou vrstvu oleje na cca 190 stupňů C.
  4. Mouku, sůl, papriku, pepř a sušený česnek dejte do misky a pořádně promíchejte.
  5. Vyndejte kalamáry z podmáslí a obalte je postupně ve směsi z mouky a koření.  
  6. Do oleje vložte 8-10 kusů kalamárů.
  7. Smažte 2-3 minuty nebo do zlatova.
  8. Vyjměte kalamáry z oleje a položte je na papírové utěrky kvůli odstranění přebytečné mastnoty.
  9. Opakujte postup se zbylými kalamáry.
  10. Pokud chcete, kalamáry dosolte a posypte nasekanou petrželkou.
  11. Ihned podávejte.
Smažené kroužky s omáčkou a citronem
www.dinneratthezoo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.