Jemné kousky kalamár namočené v podmáslí, poté obalené v kořeněné mouce a smažené do zlatohněda, jsou rychlý a snadný předkrm, který může směle konkurovat jídlu v leckteré lepší restauraci.
Ingredience
- 450 g kalamárových kroužků a chapadel
- 1 šálek podmáslí
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 2 lžičky soli a více na servírování
- 1/2 lžičky uzené nebo normální papriky
- 1/4 čajové pepře
- 1/4 lžičky sušeného česneku
- rostlinný olej na smažení
- 2 lžičky nasekané čerstvé petrželky
Postup
- Vložte kalamáry do misky s podmáslím a promíchejte, aby se ingredience pořádně spojily.
- Misku přikryjte a nechte alespoň 30 minut v chladu.
- Zahřejte v hluboké pánvi pořádnou vrstvu oleje na cca 190 stupňů C.
- Mouku, sůl, papriku, pepř a sušený česnek dejte do misky a pořádně promíchejte.
- Vyndejte kalamáry z podmáslí a obalte je postupně ve směsi z mouky a koření.
- Do oleje vložte 8-10 kusů kalamárů.
- Smažte 2-3 minuty nebo do zlatova.
- Vyjměte kalamáry z oleje a položte je na papírové utěrky kvůli odstranění přebytečné mastnoty.
- Opakujte postup se zbylými kalamáry.
- Pokud chcete, kalamáry dosolte a posypte nasekanou petrželkou.
- Ihned podávejte.