Smažené karbanátky z kadeřávku

Smažené karbanátky z kadeřávku

Tyto smažené placičky si můžete vychutnat jak teplé, tak i studené. Jestli milujete recepty se spousto zeleniny, tak se nebojte do těsta i mrkev nebo nadrobno nakrájenou brokolici či růžičkovou kapustu.

Pokud je pro vás majonéza, jako dip, příliš těžká, můžete k namáčení vždy použít sójovou omáčku nebo bílý jogurt s trochou nastrouhaného česneku.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g kadeřávku
  2. Lžíce Sriracha omáčky
  3. 2 jarní cibulky
  4. 4 vejce
  5. Lžíce sójové omáčky
  6. Lžíce praženého sezamového oleje
  7. ½ lžičky soli
  8. 200 g hladké mouky
  9. Žloutek
  10. 200 ml rostlinného oleje
  11. 2 lžíce citronové šťávy
  12. ½ lžíce hořčice
  13. Sůl
  14. Lžíce rostlinného oleje (na smažení)

Postup

  1. Pomocí struhadla nastrouháme kadeřávek na tenké proužky
  2. Jarní cibulku nakrájíme na drobné kousky
  3. V misce prošleháme vejce, sójovou omáčku, sezamový olej a sůl
  4. Do vaječné směsi vmícháme mouku, poté vmícháme nakrájené zelí a jarní cibulku
  5. Na krémovou sriracha majonézu rozšleháme žloutek a za stálého míchání přiléváme rostlinný olej a mícháme, dokud nevznikne hladká směs
  6. Do mísy přidáme citronovou šťávu, hořčici, dochutíme solí, srirachou a promícháme, aby se ingredience spojily
  7. Přidáme trochu rostlinného oleje do pánve
  8. Na pánev za pomocí naběračky naléváme kadeřávkovou směs, abychom vytvořili placky
  9. Ty smažíme z obou stran do křupava
  10. Poté placičky přendáme na papírovou utěrku, aby absorbovaly přebytečný olej
  11. Zelné lívanečky podávejte se sriracha majonézou.

Pokud vás zdravé alternativy baví stejně jako mě, tak se neváhejte pustit i do těchto pochoutek z čočky! Naplňte svou tortillu například těmito čočkovými čevabčiči a garantujeme vám, že si pochutnáte.

Smažené nastrouhané zelí smíchané se zeleninou a vejcem.
Zdroj: vegan.io

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.