Smažené kousky květáku

Smažené kousky květáku

Určitě mi dáte za pravdu, že potraviny, které se připravují ve vysoké vrstvě oleje a obalují v trojobalu, mají sice ke zdravé stravě hodně daleko, ale i tak se těší velké oblibě díky své charakteristické chuti. Zkuste tuto zajímavou alternativu a porovnejte s tou vaší.

Ingredience:

  • 1 malý květák nakrájený na menší kousky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku kukuřičného škrobu
  • 1 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 hrnek vody
  • 1 polévková lžíce pálivé omáčky
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 2 hrnky italské ochucené strouhanky
  • Olej na smažení

Postup:

  • Ve velké míse smícháme mouku, kypřící prášek do pečiva, sušený česnek, kukuřičný škrob a sůl.
  • Přilijeme vodu, pálivou omáčku a mícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Zahřejeme si fritézu na vhodnou provozní teplotu (viz. Návod k danému spotřebiči). Pokud nemáme fritézu, zahřejeme si vyšší vrstvu oleje v pánvi nebo kastrůlku.
  • Kousky květáku namáčíme do připraveného těstíčka, aby byl zcela obalený. Přebytek těsta necháme okapat.
  • Takto namočený květák vložíme do zahřátého oleje a smažíme po menších dávkách dozlatova.
  • Postupně takto zpracujeme všechno těstíčko a květák.
  • Osmažené kousky dáme okapat na papírové utěrky.

Tip: Kdo chce, může ještě osmažený květák jemně osolit. Jako přílohu si připravte hranolky nebo bramborovou kaši.

Vynikající květák v trojobalu.
Zdroj: https://www.jocooks.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.