Smažené kroužky z olihně

Smažené kroužky z olihně

Přeneste se do přímořské restaurace s těmito smaženými chobotnicovými kroužky inspirovanými v nejlepších restauracích u Středozemního moře. Smažení je jednodušší, než si myslíte a lahodný česnekový dip chuť chobotnice jen podtrhne.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g chobotnice (očištěné)
  2. Rostlinný olej (pro smažení)
  3. 50 g hladké mouky
  4. 50 g kukuřičné mouky
  5. ¼ lžičky prášku do pečiva
  6. Špetka kajenského pepře

Na dip

  1. 150 g majonézy
  2. Velký stroužek česneku (jemně nastrouhaný)
  3. Špetka šafránu
  4. ½ citronu (šťáva)

Postup

  1. Chobotnici odřízneme chapadla a dáme je do misky
  2. Zbytek chobotnice nakrájíme na zhruba centimetr silné kroužky a přidáme je do mísy k chapadlům
  3. Ve velké pánvi si na mírnou teplotu rozehřejeme olej
  4. Na dip si smícháme v malé misce majonézu, česnek, šafrán a citronovou šťávu a dáme stranou
  5. Chobotnici promícháme s moukou, kukuřičnou moukou, práškem do pečiva, kajenským pepřem a ½ lžičky soli
  6. Když je olej roztopený přidáme kousky chobotnice
  7. Kousky přidáváme v několika várkách, aby se nám nezačala místo smažení vařit
  8. Smažíme po dobu 2 minut, dokud nebudou kousky lehce zlaté a křupavé
  9. Chobotnici dáme stranou na plech vyložený kuchyňskou papírovou utěrkou
  10. Smaženou chobotnici podáváme teplou s domácím česnekovo šafránovým dipem
Smažené kroužky z mořské potvory s dipem z čerstvých rajčat.
Zdroj: willcookforsmiles.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.