Smažené kuřecí prsty

Smažené kuřecí prsty
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

O rybích prstech slyší člověk z různých stran, ale ty kuřecí jsou bezkonkurenční. Mají jemnou strukturu, jsou měkké, ale zároveň i dokonale křupavé. Nepochutnají si na nich jen dospěláci, naopak to může být skvělé jídlo na dětskou party.

Ingredience:

  • 600 g kuřecích prsou
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 hrnek vody
  • 2 lžíce jablečného octa
  • olej na smažení

Postup:

  • Do misky dáme mouku, jedlou sodu, sůl, pepř a promícháme nejdřív suché ingredience.
  • Poté přilijeme vodu s octem a zamícháme, aby vzniklo hladké těstíčko.
  • Připravíme si hlubší pánev a nalijeme do ní olej, aby se zahřál na středním ohni.
  • Správnou teplotu zkontrolujeme kapkou těsta, kterou vlijeme do oleje.
  • Kuřecí prsa nakrájíme na šířku prstu a po částech namáčíme do připraveného těsta.
  • Vkládáme do horkého oleje a smažíme po obou stranách asi 4 – 5 minut dokud nezíská zlato-hnědý nádech.
  • Hotové kuře naskládáme na mísu, kterou vyložíme ubrousky, aby se zbavilo přebytečného oleje.
  • Servírujeme například s miskou medovo-hořčičné omáčky, do které si jednotlivé prsty namáčíme.
Prsní řízky s medovo-hořčičnou omáčkou.
Zdroj: https://www.goldnplump.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.