O rybích prstech slyší člověk z různých stran, ale ty kuřecí jsou bezkonkurenční. Mají jemnou strukturu, jsou měkké, ale zároveň i dokonale křupavé. Nepochutnají si na nich jen dospěláci, naopak to může být skvělé jídlo na dětskou party.
Ingredience:
- 600 g kuřecích prsou
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1 hrnek vody
- 2 lžíce jablečného octa
- olej na smažení
Postup:
- Do misky dáme mouku, jedlou sodu, sůl, pepř a promícháme nejdřív suché ingredience.
- Poté přilijeme vodu s octem a zamícháme, aby vzniklo hladké těstíčko.
- Připravíme si hlubší pánev a nalijeme do ní olej, aby se zahřál na středním ohni.
- Správnou teplotu zkontrolujeme kapkou těsta, kterou vlijeme do oleje.
- Kuřecí prsa nakrájíme na šířku prstu a po částech namáčíme do připraveného těsta.
- Vkládáme do horkého oleje a smažíme po obou stranách asi 4 – 5 minut dokud nezíská zlato-hnědý nádech.
- Hotové kuře naskládáme na mísu, kterou vyložíme ubrousky, aby se zbavilo přebytečného oleje.
- Servírujeme například s miskou medovo-hořčičné omáčky, do které si jednotlivé prsty namáčíme.