Smažené květákové růžičky v pikantním těstíčku

Smažené květákové růžičky v pikantním těstíčku

Myslíte si, že na obalení je jako jedna z ingrediencí vždy nutné vajíčko? Tento jednoduchý recept vás přesvědčí o opaku! V případě, že máte rádi pikantní jídla, můžete přidat větší množství pálivé omáčky.

Ingredience:

  • 1 hlava květáku
  • 1 šálek mouky
  • 1/2 šálku kukuřičného škrobu
  • 1 šálek vody
  • 2 šálky bylinkové strouhanky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 PL pálivé omáčky (například chilli omáčky) či dijonské hořčice
  • olej
  • sůl

Postup:

  1. Květák rozeberte na růžičky a vložte na několik minut povařit do osolené vody.
  2. Po uvaření květák sceďte a zchlaďte v misce se studenou vodou.
  3. Ve větší misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, kukuřičný škrob a sůl.
  4. Přidejte vodu a pálivou omáčku a vše důkladně promíchejte do podoby hladkého těstíčka.
  5. Květákové růžičky následně pomořte do misky s těstíčkem.
  6. Nechte okapat a poté je obalte ve strouhance, kterou jste si připravili do další misky.
  7. Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje a následně jednotlivé kousky květáku smažte dozlatova.
  8. Po vyjmutí smažený květák položte na papírové utěrky, které absorbují přebytečný olej.

Pikantní obalovaný květák chutná znamenitě s bramborem a tatarskou omáčkou.

Růžičky z květáku v pikantním těstíčku s bylinkami
zdroj:jocooks.com

Bylinkovou strouhanku nemusíte nutně kupovat předpřipravenou. Velmi snadno si ji můžete připravit sami doma. Stačí, když do obyčejné strouhanky přimícháte směs čerstvých nasekaných bylinek. Vhodnými bylinkami jsou například tymián, oregano, majoránka, pažitka či saturejka.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.