Smažené nekynuté koblihy

Smažené nekynuté koblihy
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 20

Nefandíte moučníkům, ve kterých je hlavní přísadou droždí a hledáte ideální alternativy? Tak tyhle donuty obsahují jedlou sodu, kterým skvěle sekunduje kypřící prášek. Jsou lehké, nadýchané a chutnají skvěle.

Ingredience:

  • 3,5 hrnku polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 3/4 hrnku podmáslí
  • 1/4 hrnku rozpuštěného nesoleného másla
  • 2 vejce
  • rostlinný olej na smažení

Postup:

  • Naplníme pánev asi 3 cm vrstvou rostlinného oleje a připravíme si plech na pečení s drátěnou mřížkou a papírovou utěrkou, aby koblihy vychladly a měly kam okapat.
  • Ve střední míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a koření, zatím odložíme stranou.
  • Do jiné mísy dáme rozpuštěné máslo, podmáslí a vejce. Metličkou postupně zašleháme suché přísady do mokrých, dokud nevznikne lepivé těsto.
  • Před vykrajováním těsta rozehřejeme olej na středně mírném ohni po dobu cca 5 až 7 minut.
  • Těsto přendáme na lehce pomoučenou pracovní plochu a uhněteme. Poté pomocí dlaní těsto mačkáme, aby se roztáhlo do obdélníku o tloušťce asi 1,5 cm. Vykrájíme z něj kolečka s otvorem uprostřed. Zpracujeme takto všechno těsto.
  • Do oleje vhodíme jeden vykrojený střed, tak zjistíme, jestli je dostatečně zahřátý. Poté opatrně vložíme koblihy do oleje. Necháme smažit asi 3 minuty z každé strany dozlatova.
  • Vyjmeme z oleje a přendáme na mřížku. Postupně takto osmažíme všechny donuty.
  • Ještě teplé namočíme do polevy/glazury podle vlastní fantazie, nebo necháme cca 7 minut vychladnout a obalíme v cukru. Kdo chce, může do cukru přidat mletou skořici či vanilkový cukr, případně obojí.

Tip: Na donuty můžete klidně zkusit i některý z našich receptů na čokoládové polevy, které se běžně používají na cukroví.

Koblihy po americku bez kynutí s polevou i bez ní.
Zdroj: https://www.biggerbolderbaking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.