Smažené olivy plněné masem

Smažené olivy plněné masem
Příprava: 120 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 4

Mlýnek na maso umožňuje dosáhnout správné konzistence směsi, nedoporučujeme používat mixér, protože maso by bylo příliš kašovité.

Ingredience

  • 700 g nakládaných zelených oliv (s peckou či bez)
  • 300 g hovězího masa
  • 150 g vepřového masa
  • 50 g kuřecích prsou
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 70 ml bílého vína
  • 20 ml olivového oleje
  • 1/2 cibule
  • 1/2 mrkve
  • 1/2 řapíkatého celeru
  • 1 vejce
  • hřebíček
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř   

Na obalení

  • 1 vejce
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • sůl
  • olej na smažení

Postup

  • Olivy nejprve namočte na 12 hodin do vody.
  • Hovězí a vepřové maso a kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky.
  • Cibuli a mrkev oloupejte a nakrájejte na velké kousky, stejným způsobem nakrájejte i řapíkatý celer.
  • Do cibule zapíchněte dvě hlavičky hřebíčku.
  • Do hrnce nalijte olivový olej a nechte zeleninu několik minut smažit.
  • Přidejte hovězí a vepřové maso, opepřete, přikryjte pokličkou a vařte asi 20 minut.
  • Následně přidejte kuřecí prsa, víno a sůl.
  • Promíchejte a vařte přiklopené pokličkou přibližně hodinu.
  • Po uplynutí této doby vypněte oheň a nechte vychladnout.
  •  Z cibule vyjměte hřebíčky a vše umelte přes mlýnek na maso.
  • Namletou směs přendejte do mísy, přidejte nastrouhaný parmazán, vejce a strouhaný muškátový oříšek.
  • Rukama prohněťte tak, aby vznikla homogenní směs.
  • Spirálovitě rozřízněte olivy, abyste odstranili pecku.
  • Následně každou naplňte směsí a uzavřete, aby získaly původní tvar.
  • V misce rozšlehejte vejce se solí a plněné olivy nejprve obalte v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
  •  Na pánvi rozehřejte olej a olivy v něm asi 2 až 3 minuty smažte.

Smažené plněné olivy doporučujeme podávat jako předkrm.

Smažené obalované kuličky s masovou náplní.
zdroj: ilclubdellericette.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.