Mlýnek na maso umožňuje dosáhnout správné konzistence směsi, nedoporučujeme používat mixér, protože maso by bylo příliš kašovité.
Ingredience
- 700 g nakládaných zelených oliv (s peckou či bez)
- 300 g hovězího masa
- 150 g vepřového masa
- 50 g kuřecích prsou
- 50 g strouhaného parmazánu
- 70 ml bílého vína
- 20 ml olivového oleje
- 1/2 cibule
- 1/2 mrkve
- 1/2 řapíkatého celeru
- 1 vejce
- hřebíček
- muškátový oříšek
- sůl, pepř
Na obalení
- 1 vejce
- strouhanka
- hladká mouka
- sůl
- olej na smažení
Postup
- Olivy nejprve namočte na 12 hodin do vody.
- Hovězí a vepřové maso a kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky.
- Cibuli a mrkev oloupejte a nakrájejte na velké kousky, stejným způsobem nakrájejte i řapíkatý celer.
- Do cibule zapíchněte dvě hlavičky hřebíčku.
- Do hrnce nalijte olivový olej a nechte zeleninu několik minut smažit.
- Přidejte hovězí a vepřové maso, opepřete, přikryjte pokličkou a vařte asi 20 minut.
- Následně přidejte kuřecí prsa, víno a sůl.
- Promíchejte a vařte přiklopené pokličkou přibližně hodinu.
- Po uplynutí této doby vypněte oheň a nechte vychladnout.
- Z cibule vyjměte hřebíčky a vše umelte přes mlýnek na maso.
- Namletou směs přendejte do mísy, přidejte nastrouhaný parmazán, vejce a strouhaný muškátový oříšek.
- Rukama prohněťte tak, aby vznikla homogenní směs.
- Spirálovitě rozřízněte olivy, abyste odstranili pecku.
- Následně každou naplňte směsí a uzavřete, aby získaly původní tvar.
- V misce rozšlehejte vejce se solí a plněné olivy nejprve obalte v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
- Na pánvi rozehřejte olej a olivy v něm asi 2 až 3 minuty smažte.
Smažené plněné olivy doporučujeme podávat jako předkrm.