Smažené párky v rohlíku se slaninou, avokádovo-rajčatovou salsou a bramborovými chipsy

Smažené párky v rohlíku se slaninou, avokádovo-rajčatovou salsou a bramborovými chipsy

Vyzkoušejte hot dog zase na trochu jiný způsob! Smažené párky zabalené ve slanině podávané v bulce spolu s rychlou salsou z avokáda, rajčat, cibule a nakládaných jalapeños spolu s majonézou a bramborovými lupínky se stanou vaší novou oblíbenou pochoutkou.

Co budete potřebovat

  • 8 párků v přírodním střívku
  • 8 proužků tlustě nakrájené slaniny
  • 2 l arašídového oleje
  • 8 bulek na hot dogy, opečených
  • 1 avokádo, nakrájené na kostičky
  • 1 malá bílá cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 velké rajče, nakrájené na kostičky
  • 3 až 4 nakládané papričky jalapeño, nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce šťávy z 1 limetky
  • sůl
  • 1 šálek majonézy
  • 1 malý sáček bramborových chipsů, drcených
  • 1 šálek nasekaných čerstvých listů koriandru

Postup

  • Každý párek obalte slaninou do spirály a konce slaniny zajistěte párátky.
  • V hluboké fritéze, woku nebo velkém hrnci zahřejte arašídový olej na 175 °C.
  • Přidejte párky a smažte, dokud slanina nebude křupavá, asi 4 minuty.
  • Přeneste na talíř vyložený papírovou utěrkou.
  • Smíchejte avokádo, cibuli, rajčata, jalapeño a limetkovou šťávu ve střední misce.
  • Podle chuti dosolte a jemně promíchejte.
  • Párek se slaninou podávejte v bulce s majonézou, avokádovou směsí, drcenými lupínky a koriandrem.
Párky zabalené ve slanině podávané v bulce spolu s rychlou salsou z avokáda, rajčat, cibule a nakládaných jalapeños spolu s majonézou a bramborovými lupínky. To vše servírované na talíři.
www.seriouseats.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze fritovacích hrnců. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.