Vyzkoušejte hot dog zase na trochu jiný způsob! Smažené párky zabalené ve slanině podávané v bulce spolu s rychlou salsou z avokáda, rajčat, cibule a nakládaných jalapeños spolu s majonézou a bramborovými lupínky se stanou vaší novou oblíbenou pochoutkou.
Co budete potřebovat
- 8 párků v přírodním střívku
- 8 proužků tlustě nakrájené slaniny
- 2 l arašídového oleje
- 8 bulek na hot dogy, opečených
- 1 avokádo, nakrájené na kostičky
- 1 malá bílá cibule, nakrájená na kostičky
- 1 velké rajče, nakrájené na kostičky
- 3 až 4 nakládané papričky jalapeño, nakrájené na kostičky
- 1 lžíce šťávy z 1 limetky
- sůl
- 1 šálek majonézy
- 1 malý sáček bramborových chipsů, drcených
- 1 šálek nasekaných čerstvých listů koriandru
Postup
- Každý párek obalte slaninou do spirály a konce slaniny zajistěte párátky.
- V hluboké fritéze, woku nebo velkém hrnci zahřejte arašídový olej na 175 °C.
- Přidejte párky a smažte, dokud slanina nebude křupavá, asi 4 minuty.
- Přeneste na talíř vyložený papírovou utěrkou.
- Smíchejte avokádo, cibuli, rajčata, jalapeño a limetkovou šťávu ve střední misce.
- Podle chuti dosolte a jemně promíchejte.
- Párek se slaninou podávejte v bulce s majonézou, avokádovou směsí, drcenými lupínky a koriandrem.
Možná se vám budou hodit i naše recenze fritovacích hrnců. Kdo vyhrál v našem srovnání?