Smažené pikantní houby

Smažené pikantní houby

Tyto smažené žampiony jsou obaleny trochu pikantní kořeněné směsi ze strouhanky a smažené do křupava. Podávejte je s chilli sýrovým dipem, nebo špenátovo-artyčokovým dipem.

Co budeme potřebovat

  • 200 g strouhanky
  • 1 lžička celerové soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička červeného pepře
  • 1 lžička chilly
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 lžička majoránky
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • ½ lžičky soli
  • 200 ml podmáslí
  • 700 g žampionů (oříznuté stonky)
  • 100 g mouky
  • olej

Postup

  • V malé misce smíchejte strouhanku, celerovou sůl, pepř, papriku, majoránku, česnekový prášek a sůl.
  • Přidejte podmáslí do jiné malé misky.
  • Houby důkladně omyjte a osušte.
  • Houby obalte v mouce.
  • Poté je obalte v podmáslí a poté obalte v ochucené strouhance.
  • Zahřejte olej v hrnci.
  • Opatrně přidejte několik obalených hub najednou a opékejte je dozlatova, 2-3 minuty.
  • Vyndejte je na papírové ubrousky, aby odkapaly.
Křehké houby obalené ve strouhance s dipem.
Zdroj: serenetrail.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.