Tyto smažené žampiony jsou obaleny trochu pikantní kořeněné směsi ze strouhanky a smažené do křupava. Podávejte je s chilli sýrovým dipem, nebo špenátovo-artyčokovým dipem.
Co budeme potřebovat
- 200 g strouhanky
- 1 lžička celerové soli
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžička červeného pepře
- 1 lžička chilly
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička majoránky
- ½ lžičky česnekového prášku
- ½ lžičky soli
- 200 ml podmáslí
- 700 g žampionů (oříznuté stonky)
- 100 g mouky
- olej
Postup
- V malé misce smíchejte strouhanku, celerovou sůl, pepř, papriku, majoránku, česnekový prášek a sůl.
- Přidejte podmáslí do jiné malé misky.
- Houby důkladně omyjte a osušte.
- Houby obalte v mouce.
- Poté je obalte v podmáslí a poté obalte v ochucené strouhance.
- Zahřejte olej v hrnci.
- Opatrně přidejte několik obalených hub najednou a opékejte je dozlatova, 2-3 minuty.
- Vyndejte je na papírové ubrousky, aby odkapaly.