Zkuste do svých bramboráčků přidat kromě uzeného masa také jarní cibulku, která jim dodá zase o něco lepší chuť!
Co budete potřebovat
- 750 g brambor
- 100 g uzeného masa
- 100 g hladké mouky
- 1 vejce
- jarní cibulka
- 1 lžíce majoránky
- 200 ml mléka
- 1 stroužek česneku
- špetka soli
- mletý pepř
- vepřové sádlo nebo olej na smažení
Postup
- Brambory omyjte, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
- Nechte je stát asi 3 minuty, aby pustili šťávu, tu slijte.
- Potom je zalijte horkým mlékem a přidejte ostatní ingredience kromě tuku a dobře promíchejte.
- Větší pánev rozehřejte a dejte na ni lžíci sádla nebo oleje.
- Jakmile se tuk rozehřeje, naberte těsto menší naběračkou a rozetřete na placku silnou asi půl centimetru.
- Smažte při nižší teplotě, aby se placky dobře propekly.
- Jakmile spodní strana zezlatne, obraťte a smažte z druhé strany.
- Dobrou chuť!