Perfektní snack, který si zamilujete! Dokonale křupavé žampiony plněné smetanovým sýrem s kajenským pepřem a tabascem uspokojí všechny vaše chuťové buňky a touhu po něčem smaženém.
Co budete potřebovat
Na náplň:
- 230 g smetanového sýru s pažitkou
- 1/4 lžičky sušeného česneku
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 1 lžička tabasca (volitelně)
- 20 velkých žampionů
Na dokončení:
- 230 g panko strouhanky
- 3 rozšlehaná vejce
- 1 šálek hladké mouky
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si očistěte žampiony.
- Oddělte stonek od klobouku jemným pohybem stonku tam a zpět.
- Udělejte to se všemi žampiony a poté je dejte stranou.
- Smíchejte smetanový sýr, česnekový prášek, kajenský pepř, tabasco, sůl a pepř.
- Vezměte vrchovatou lžičku sýrové směsi a naplňte klobouček žampionu.
- Takto naplňte všechny žampiony.
- Připravte si 3 misky.
- První misku naplňte moukou, druhou rozšlehaným vejcem a třetí panko strouhankou.
- Klobouček obalte v mouce a setřeste přebytek.
- Poté klobouček ponořte do rozšlehaného vejce a ujistěte se, že je celý obalený.
- Nakonec obalte strouhankou.
- Takto si připravte všechny žampiony a nechte 10 minut odležet.
- Po 10 minutách dejte žampiony na 30 minut do mrazáku.
- Zahřejte olej v pánvi na středním plameni.
- Smažte do zlatohněda.
- Podávejte horké například s klínky citronu.