Smažené plněné žampiony

Smažené plněné žampiony
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 10

Perfektní snack, který si zamilujete! Dokonale křupavé žampiony plněné smetanovým sýrem s kajenským pepřem a tabascem uspokojí všechny vaše chuťové buňky a touhu po něčem smaženém.

Co budete potřebovat

Na náplň:

  • 230 g smetanového sýru s pažitkou
  • 1/4 lžičky sušeného česneku
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička tabasca (volitelně)
  • 20 velkých žampionů

Na dokončení:

  • 230 g panko strouhanky
  • 3 rozšlehaná vejce
  • 1 šálek hladké mouky
  • olej na smažení

Postup

  • Nejprve si očistěte žampiony.
  • Oddělte stonek od klobouku jemným pohybem stonku tam a zpět.
  • Udělejte to se všemi žampiony a poté je dejte stranou.
  • Smíchejte smetanový sýr, česnekový prášek, kajenský pepř, tabasco, sůl a pepř.
  • Vezměte vrchovatou lžičku sýrové směsi a naplňte klobouček žampionu.
  • Takto naplňte všechny žampiony.
  • Připravte si 3 misky.
  • První misku naplňte moukou, druhou rozšlehaným vejcem a třetí panko strouhankou.
  • Klobouček obalte v mouce a setřeste přebytek.
  • Poté klobouček ponořte do rozšlehaného vejce a ujistěte se, že je celý obalený.
  • Nakonec obalte strouhankou.
  • Takto si připravte všechny žampiony a nechte 10 minut odležet.
  • Po 10 minutách dejte žampiony na 30 minut do mrazáku.
  • Zahřejte olej v pánvi na středním plameni.
  • Smažte do zlatohněda.
  • Podávejte horké například s klínky citronu.
Smažené žampiony plněné smetanovým sýrem s kajenským pepřem a tabascem na talíři s klínky citronu.
www.lepetitbrioche.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.