Příprava: 20 minut
Vaření: 10 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 15 dkg hladké mouky
- 15 dkg polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce tuku
- 2 žloutky
- 2 lžíce rumu
- 1 bílek na slepení
- tuk na smažení
- džem nebo Nutella na plnění
Postup receptu
- Z mouky, cukru a ostatních surovin zpracujeme vláčné těsto, které vyválíme na tenčí plát
- Vykrajujeme z něho kolečka čtyř velikostí a po obvodu každého z nich udělíme 4 zářezy
- Kolečka uprostřed potřeme rozšlehaným bílkem a skládáme kolečka od největšího po nejmenší na sebe
- Ve středu je stiskneme (nejlépe vařečkou), aby se slepila a v rozehřátém tuku je smažíme dozlatova
- Usmažené růžičky odkládáme na ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku
- Střed růžiček vyplníme džemem nebo Nutellou a lehce pocukrujeme