Inspirujte se tímto delikátním receptem na tacos ze smaženého pangasia, čerstvé zeleniny a lahodného salátu coleslaw. Užijte si rybu zase na trochu jiný způsob!
Ingredience
- 2 filety pangasia
- sůl a pepř na dochucení
- 1 šálek jemně mleté kukuřičné mouky
- 1 vejce
- 1/4 šálku mléka
- 1/2 šálku rostlinného oleje
- 4 malé tortilly
- 1/2 lžíce másla (volitelně)
- 1/4 šálku červené papriky, nakrájené na tenké plátky
- 1/4 šálku sladké cibule, nakrájené na tenké plátky
- 1/2 šálku salátu coleslaw
Postup
- Filety osušte a nakrájejte na 5-8 cm proužky.
- Bohatě dochutťte solí a pepřem.
- Na hluboký talíř prosejte kukuřičnou krupici a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- V široké mělké míse šlehejte vejce a mléko, dokud se nespojí.
- Proužky filé namáčejte do vaječné směsi z obou stran a nechte okapat přebytečnou směs.
- Lehce filé zatlačte do kukuřičné mouky, dokud nebude rovnoměrně obalené.
- Přebytek setřeste.
- Přidejte rostlinný olej do horké pánve.
- Když je olej rozpálený, přidejte rybu.
- Je-li to nutné, pracujte po dávkách a smažte ryby, dokud nebudou dozlatova opečené z obou stran.
- Sundejte z ohně a nechte okapat na papíře.
- Lehce dochuťte solí a pepřem dle libosti.
- Ogrilujte tortilly z obou stran, dokud se na nich neobjeví zlatohnědé fleky nebo je opečte z obou stran na másle na pánvi dozlatova.
- Sestavte tacos tak, že na opečené tortilly položíte plátky smažené ryby, papriku a cibuli a poklaďte coleslawem.
- Pokud chcete, vymačkejte na tacos šťávu z limetky.