Smažené rýžové kuličky na černo

Smažené rýžové kuličky na černo
Příprava: 35 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

Zajímavý pokrm, který můžete podávat jako předkrm nebo přílohu k masu.

Ingredience

  • 500 g černé rýže
  • 200 g špenátových listů
  • 150 g strouhaného parmazánu
  • 150 g strouhanky
  • 100 g sýra pecorino
  • 3 vejce
  • čerstvá petrželka
  • sůl, pepř

Postup

  • Černou rýži uvařte dle návodu na obalu a nechte vychladnout.
  • Následně ji smíchejte s parmazánem a nasekanou petrželkou.
  • Sýr pecorino nakrájejte na drobné kousky.
  • Špenátové listy nasekejte nadrobno, osolte, opepřete a smíchejte s pecorinem.
  • Do vychladlé rýže vmíchejte jedno vejce.
  • Následně rýži pomocí lžíce rozprostřete do vaší dlaně potřené olejem.
  • Doprostřed vložte kousek sýra pecorino a lžičku špenátu.
  • Vytvarujte rýži do tvaru kuličky a pevně rukama zhutněte.
  • Vzniklou kuličku namočte do rozšlehaných vajec se solí a poté obalte ve strouhance.
  • Rýžové kuličky osmažte na pánvi s malým množství olivového oleje dozlatova.
Smažené rýžové koule.
zdroj: misya.info

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.