Zajímavý pokrm, který můžete podávat jako předkrm nebo přílohu k masu.
Ingredience
- 500 g černé rýže
- 200 g špenátových listů
- 150 g strouhaného parmazánu
- 150 g strouhanky
- 100 g sýra pecorino
- 3 vejce
- čerstvá petrželka
- sůl, pepř
Postup
- Černou rýži uvařte dle návodu na obalu a nechte vychladnout.
- Následně ji smíchejte s parmazánem a nasekanou petrželkou.
- Sýr pecorino nakrájejte na drobné kousky.
- Špenátové listy nasekejte nadrobno, osolte, opepřete a smíchejte s pecorinem.
- Do vychladlé rýže vmíchejte jedno vejce.
- Následně rýži pomocí lžíce rozprostřete do vaší dlaně potřené olejem.
- Doprostřed vložte kousek sýra pecorino a lžičku špenátu.
- Vytvarujte rýži do tvaru kuličky a pevně rukama zhutněte.
- Vzniklou kuličku namočte do rozšlehaných vajec se solí a poté obalte ve strouhance.
- Rýžové kuličky osmažte na pánvi s malým množství olivového oleje dozlatova.