Smažené rýžové nudle s kuřecím masem

Smažené rýžové nudle s kuřecím masem
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Tento recept na báječné nudle Pad Thai Gai pochází přímo z Thajska. Obsahují restované nudle s kuřecím masem v pikantní omáčce spolu s posypkou z nasekaných ořechů a bazalky. Nudle se restují, dokud nemají tu klasickou lepkavou konzistenci. Zamilujete si sladko-kyselou rovnováhu chutí v lahodné omáčce.

Co budeme potřebovat

  1. 220 g rýžových nudlí
  2. 250 g kuřecích prsou nebo stehen (bez kostí, nakrájených na kostičky)
  3. 2 lžíce rostlinného oleje
  4. 3 stroužky česneku (prolisované)
  5. 100 g nastrouhané mrkve
  6. 100 g čínského nakrájeného zelí
  7. vejce
  8. 150 g čerstvých fazolových klíčků
  9. 75 g drcených nebo nahrubo nasekaných arašídů
  10. 2 jarní cibulky (nakrájené na tenké plátky)
  11. hrst lístků čerstvé bazalky
  12. měsíčky limetky (na ozdobu)

Na omáčku

  1. 150 ml kuřecího vývaru
  2. lžíce sójové omáčky
  3. 2 lžíce rybí omáčky
  4. 2 lžíce limetkové šťávy
  5. 3 lžičky třtinového cukru
  6. chilli prášek

Postup

  1. Rýžové nudle vaříme, dokud nebudou mít správnou konzistenci, tzv. nebudou al-dente na skus.
  2. Nudle scedíme a propláchneme studenou vodou, aby se nelepily.
  3. Smícháme všechny ingredience na omáčku dohromady v misce.
  4. Nakrájené kuřecí kousky pokapeme 2 lžícemi omáčky a promícháme.
  5. Rozpálíme si velkou pánev na středně vysokou teplotu.
  6. Zakápneme jí a přidáme česnek a za stálého míchání ho opékáme asi 1 minutu.
  7. Přidáme kuře a za stálého míchání opékáme další 2 minuty.
  8. Přidáme mrkev a zelí.
  9. Pokud bude směs moc suchá, nakapeme na pánev trochu omáčky.
  10. Ingredience v pánvi odsuneme do stran a doprostřed rozklepneme vejce.
  11. Rychle promícháme a smícháme s ostatními ingrediencemi.
  12. Přidáme nudle a ¼ omáčky a promícháme.
  13. Za stálého míchání smažíme přibližně 30 vteřin a přidáme další omáčku a takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme většinu omáčky.
  14. Přidáme fazolové klíčky a pokračujeme ve smažení další 2 až 3 minuty.
  15. Ochutnáme a přidáme zbývající omáčku, pokud chceme intenzivnější chuť.
  16. Smažené rýžové nudle podáváme s nasekanými arašídy, jarní cibulkou a čerstvou bazalkou.
  17. Nakonec vše ozdobíme měsíčky limetky, které těsně před konzumací vymačkáme na nudle.
Žvýkavé thajské nudle s kuřecím masem lahodnou omáčkou a limetkou.
Zdroj: recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.