Tento neuvěřitelně rychlý a snadný recept na tenké rýžové nudle restované spolu s kuřecím masem, fazolovými klíčky a jarní cibulkou si zamilujete! Navíc ho zvládnete připravit takřka kdykoli.
Co budete potřebovat
- 230 g rýžových nudlí vermicelli
- 1 hrst čerstvých fazolových klíčků
- 230 g kuřecích prsou bez kosti a kůže, nakrájených na malé kousky
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 4 lžíce oleje
- 3 stroužky česneku, nasekaného
- 3 stonky jarní cibulky nakrájené na délku 5 cm
Na omáčku:
- 4 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžíce sladké sójové omáčky
- 4 lžíce vody
- 1 lžíce cukru
- 3 špetky mletého bílého pepře
Postup
- Namočte rýžové nudle do teplé vody na 30 minut nebo dokud nezměknou.
- Sceďte je v cedníku.
- Fazolové klíčky propláchněte vodou a nechte okapat.
- Kuřecí maso lehce potřete kukuřičným škrobem, tím kuře zjemníte.
- Smíchejte všechny ingredience na omáčku v malé misce.
- Dejte stranou.
- Rozehřejte wok nebo velkou pánev na vysokém plameni.
- Přidejte olej.
- Když je olej rozehřátý, přidejte nasekaný česnek.
- Za stálého míchání restujte, dokud se nerozvoní.
- Přidejte maso a za stálého míchání ho opékejte, dokud na povrchu nezbělá.
- Přidejte rýžové nudle a omáčku.
- Rýžové nudle průběžně míchejte, aby se dobře spojily s omáčkou.
- Za stálého míchání smažte 2 – 3 minuty nebo dokud nudle nezměknou.
- Přidejte fazolové klíčky a jarní cibulku.
- Za stálého míchání smažte další minutu nebo dokud nejsou fazolové klíčky uvařené.
- Ihned podávejte.
Vyzkoušejte i naše další tradiční recepty na čínské nudle ať už s masem nebo bez. Pochutnáte si!