Aby byla pochoutka osmažená opravdu dokřupava, připravujte ji ve vysoké pánvi nebo v hrnci s dostatečným množstvím oleje.
Ingredience
- 8 vajec
- 1000 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
- 1 PL anglické hořčice
- 3 PL nasekané pažitky
- 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
- 1/4 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
Na obalení
- 1 šálek hladké mouky
- 1 šálek strouhanky
- 3 rozšlehaná vejce
- olej na smažení
Postup
- Uvařte vejce natvrdo a poté je ihned dejte vychladit do ledové vody.
- Následně vejce pod tekoucí vlažnou vodou oloupejte a odložte stranou.
- Ve velké míse smíchejte mleté maso s nasekanou pažitkou, hořčicí a kořením.
- Směs důkladně promíchejte.
- Každé vejce uvařené natvrdo obalte směsí mletého masa.
- Směs dobře přitiskněte, aby se vejce zcela uzavřelo.
- Předpřipravte si tímto způsobem všech osm vajec.
- Mouku, osolená rozšlehaná vejce a strouhanku dejte do samostatných misek.
- Pštrosí vejce obalte nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
- Až budete mít všechna obalená vejce, rozehřejte si na pánvi dostatečné množství oleje.
- Osmažte ze všech stran dozlatova.
- Následně skotská vejce vyjměte pomocí děrované lžíce a přeneste na talíř vyložený papírovými utěrkami.

Nejlépe chutná toto pštrosí vejce s bramborovou kaší, ale můžete ho konzumovat též s vařenými bramborami nebo zeleninou.