Tyto smažené houby jsou obaleny v lehkém a křupavém kořeněném pivním těstíčku a poté smažené do zlatohnědé dokonalosti.
Nejlepší občerstvení na párty, které je vždy obrovským hitem! Vždy se k nim budou dobře hodit další jednohubku, jako domácí bramborové chipsy nebo pečená kuřecí křidélka.
Co budeme potřebovat
- 500 g žampionů bez nohy
- 180 g hladké mouky
- 250 ml piva
- 2 1/2 lžičky košer soli
- 3/4 lžičky černého pepře
- 1/4 lžičky česnekového prášku
- 1/4 lžičky cibulového prášku
- olej na smažení
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Postup
- Zahřejte olej v hlubokém hrnci .
- Žampiony obalte v 80 g mouky, přebytek oklepejte.
- Ve střední misce smíchejte zbytek mouky, pivo, sůl, pepř, česnekový prášek a cibulový prášek.
- Každou houbu obalte v těstíčku a přebytečné těsto nechte odkapat zpět do mísy.
- Smažte 4-5 hub najednou do zlatohněda, asi 7 minut.
- Posypte petrželkou a ihned podávejte.