Smažené žampiony v pivním těstíčku

Smažené žampiony v pivním těstíčku

Tyto smažené houby jsou obaleny v lehkém a křupavém kořeněném pivním těstíčku a poté smažené do zlatohnědé dokonalosti.

Nejlepší občerstvení na párty, které je vždy obrovským hitem! Vždy se k nim budou dobře hodit další jednohubku, jako domácí bramborové chipsy nebo pečená kuřecí křidélka.

Co budeme potřebovat

  • 500 g žampionů bez nohy
  • 180 g hladké mouky
  • 250 ml piva
  • 2 1/2 lžičky košer soli
  • 3/4 lžičky černého pepře
  • 1/4 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 lžičky cibulového prášku
  • olej na smažení
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Postup

  • Zahřejte olej v hlubokém hrnci .
  • Žampiony obalte v 80 g mouky, přebytek oklepejte.
  • Ve střední misce smíchejte zbytek mouky, pivo, sůl, pepř, česnekový prášek a cibulový prášek.
  • Každou houbu obalte v těstíčku a přebytečné těsto nechte odkapat zpět do mísy.
  • Smažte 4-5 hub najednou do zlatohněda, asi 7 minut.
  • Posypte petrželkou a ihned podávejte.
Do zlatova vypečené houby obalené ve strouhance.
Zdroj: cupfulofkale.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.