Taková smaženice skvěle chutná i se sýrem. Vyzkoušejte ji například se slaným sýrem feta. Pochutnáte si!
INGREDIENCE
- 4 – 5 hnědých hub
- 2 lžičky olivového oleje
- 3 vejce
- mletý pepř
- 50 g rozdrobeného sýru feta
POSTUP
- Houby očistíme a pokrájíme.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme pokrájené houby.
- Houby dusíme je doměkka.
- Voda kterou pustí, by se měla odpařit.
- Vajíčka si zvlášť rozmícháme v hrníčku přidáme špetku soli a pepře.
- Vlijeme do pánve k houbám, mícháme, ale ne do úplného sražení.
- Přidáme 1/2 rozdrobeného sýru feta.
- Promícháme a vypneme plamen.
- Vejce se ještě na teplé pánvi vysráží.
- Míchaná vejce by měla být velmi měkká.
- Vejce při servírování posypeme zbytkem sýra feta.
Máme pro vás také 9 skvělých receptů na zakonzervování hub aneb jak si vychutnat svou oblíbenou pochoutku po celý rok!