Máme pro vás tip na skvělou snídani a start do nového dne. Ač kombinace hub a ovoce zní možná trochu neobvykle, ve skutečnosti se jedná o pochoutku, kterou si oblíbíte!
INGREDIENCE
- 150 g nakrájených žampionů na plátky
- 6 vajec
- 1 lžíce másla
- šťáva z poloviny citrónu
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- ¾ šálku petrželky, nasekané
- čerstvé ovoce dle chuti k podávání
POSTUP
- Rozehřejeme máslo na pánvi.
- Přidáme pokrájené houby, osmažíme se a dusíme do měkka.
- Voda z hub by se měla odpařit.
- Vajíčka si zvlášť rozmícháme v hrníčku přidáme špetku soli a pepře.
- Vlijeme do pánve k houbám a mícháme.
- Když jsou vajíčka téměř hotová, přidáme petržel, citrónovou šťávu a můžeme přidat ještě sůl a pepř.
- Podáváme s čerstvým ovocem a můžeme zdobit lístky máty.