Smažený bramborák na plech

Smažený bramborák na plech

Máme pro vás jednoduchý způsob, jak si usmažit bramborové placky rychle a ve velkém množství. Ideální třeba pro rodinnou oslavu.

INGREDIENCE:

  • 1 kg brambor
  • 1 středně velká cibule
  • 2 velká vejce
  • sůl podle chuti
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • ¼ hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek oleje
  • 3 stroužky česneku
  • kmín, majoránka, pepř

INGREDIENCE:

  • Brambory si nastrouháme nahrubo. 
  • Cibulku si nasekáme najemno. 
  • Na dva plechy s vyšším okrajem si nalijeme olej (na každý půl hrnku). 
  • Vložíme je do trouby nahřáté na 215 °C a necháme 10 minut zahřívat.
  • Brambory si zcedíme, přidáme cibuli, koření, vejce, sůl a smícháme. 
  • Nakonec přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem. 
  • Vytvarujeme těsto a skládáme na přehřátý olej. 
  • Dáváme pozor, abychom se nespálili. 
  • Bramboráčky dáme péct na 10-15 minut, dokud nebudou zlaté. 
  • Pak je otočíme a stejně tak opakujeme dalších 10 minut.
Bramboráky z trouby jako rychlý způsob smažení.
layersofhappiness.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.