Smažený celerový řízek nejen pro vegetariány

Smažený celerový řízek nejen pro vegetariány
Příprava: 10 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 2

Nejíte či nemáte rádi maso? V tom případě vás jistě potěší celerová varianta tohoto oblíbeného pokrmu. Chutná naprosto skvěle!

Ingredience:

  • 1/2 většího celeru nebo 1 menší celer
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 šálek strouhanky
  • 1/4 šálku vody
  • 1 PL sójové omáčky
  • olej na smažení
  • sůl, pepř
  • citron na ozdobu

Postup:

  1. Celer oloupejte a nakrájejte na asi jeden centimetr silné plátky.
  2. V jedné misce si připravte těstíčko z poloviny množství mouky, vody, sójové omáčky, soli a pepře.
  3. V další misce připravte pouze hladkou mouku a ve třetí misce strouhanku.
  4. Nejprve celer obalte v mouce, poté ho pomořte do těstíčka a nakonec do strouhanky.
  5. V pánvi rozehřejte olej a následně v něm celerové řízky osmažte.
  6. Smažte z každé strany přibližně 2 minuty dozlatova. Doba smažení závisí rovněž na výšce řízku.  

Celerový řízek chutná znamenitě se zeleninovým salátem či opečenými brambory. Podávat ho můžete ozdobený citronem či s tatarskou omáčkou.

Smažené plátky z celeru s bramborem a salátem
zdroj: jocooks.com

Kromě klasické strouhanky můžete smažený řízek ozvláštnit použitím bylinkové strouhanky. Stačí, když do obyčejné strouhanky přimícháte směs čerstvých bylinek. Použít můžete například tymián, oregano, majoránku, tymián či saturejku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.