Bez šunky, dobrý. Se šunkou? Výtečný!
Co budeme potřebovat
- 125 g mouky
- 2 vejce, rozšlehaná
- 250 g strouhanky
- 1 kolečko hermelínu, nakrájené na čtvrtiny
- 120 g čerstvých nebo mražených malin
- 30 ml suchého červeného vína
- 3 polévkové lžíce cukru
- ¼ lžičky soli
- 40 g sušených brusinek
- 30 ml balzamikového octa
- 2 lžičky dijonská hořčice
- 1 lžička hnědý cukr
- 1 lžička čerstvé citronové šťávy
- 60 ml řepkového oleje
- nakrájenou parmskou šunku nebo prosciutto
- meloun, oloupaný a nakrájený
- 2 lžičky dýňových semínek, lehce opražená
- nakrájená bageta, lehce opečená, k podávání
Postup
- Hermelín obalte v trojobalu a zmrazte, dokud nebude připraven ke smažení.
- Maliny, víno, krystalový cukr a polovinu soli přiveďte k varu na na středně vysokou teplotu.
- Vařte, bobule rozmačkejte, dokud omáčka nezhoustne, 8–10 minut.
- Nechte vychladit.
- Uvařte polovinu brusinek, octa, hořčice a hnědého cukru, dokud brusinky nezměknou a ocet se nezredukuje na polovinu, 8–10 minut.
- Omáčku necháme mírně vychladnout a přendáme do mixéru.
- Přidejte zbývající sůl a citronovou šťávu a mixujte do hladka.
- Usmažte hermelín.
- Usmažený hermelín podávejte s malinovou omáčkou a domácím brusinkovým octem, šunkou a melounem, ozdobíme zbylými brusinkami, dýňovými semínky.
- Podáváme s opečenou bagetou.
Milujete sýr? V tom případě tu pro vás máme další recepty. Vyzkoušejte například hovězí polévku se sýrem nebo sýrovou omáčku se smetanou.