Smažený hermelín se šunkou, melounem a brusinkami

Smažený hermelín se šunkou, melounem a brusinkami
Příprava: 20 minut Vaření: 16 minut Počet porcí: 1

Bez šunky, dobrý. Se šunkou? Výtečný!

Co budeme potřebovat

  • 125 g mouky
  • 2 vejce, rozšlehaná
  • 250 g strouhanky
  • 1 kolečko hermelínu, nakrájené na čtvrtiny
  • 120 g čerstvých nebo mražených malin
  • 30 ml suchého červeného vína
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • ¼ lžičky soli
  • 40 g sušených brusinek
  • 30 ml balzamikového octa
  • 2 lžičky dijonská hořčice
  • 1 lžička hnědý cukr
  • 1 lžička čerstvé citronové šťávy
  • 60 ml řepkového oleje
  • nakrájenou parmskou šunku nebo prosciutto
  • meloun, oloupaný a nakrájený
  • 2 lžičky dýňových semínek, lehce opražená
  • nakrájená bageta, lehce opečená, k podávání 

Postup

  • Hermelín obalte v trojobalu a zmrazte, dokud nebude připraven ke smažení.
  • Maliny, víno, krystalový cukr a polovinu soli přiveďte k varu na na středně vysokou teplotu.
  • Vařte, bobule rozmačkejte, dokud omáčka nezhoustne, 8–10 minut.
  • Nechte vychladit.
  • Uvařte polovinu brusinek, octa, hořčice a hnědého cukru, dokud brusinky nezměknou a ocet se nezredukuje na polovinu, 8–10 minut.
  • Omáčku necháme mírně vychladnout a přendáme do mixéru.
  • Přidejte zbývající sůl a citronovou šťávu a mixujte do hladka.
  • Usmažte hermelín. 
  • Usmažený hermelín podávejte s malinovou omáčkou a domácím brusinkovým octem, šunkou a melounem, ozdobíme zbylými brusinkami, dýňovými semínky.
  • Podáváme s opečenou bagetou.

Milujete sýr? V tom případě tu pro vás máme další recepty. Vyzkoušejte například hovězí polévku se sýrem nebo sýrovou omáčku se smetanou.

Sýrové klínky se šunkou, melounem a zeleninou.
Zdroj: saveur.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.