Smažený hermelín v těstovinovém salátu

Smažený hermelín v těstovinovém salátu

Tento lahodný salát má vše a je vysoce návykový! Vychutnejte si grilovaný zelený chřest, maliny a křupavé smažené sýrové krutony!

Co budeme potřebovat

  • 100 g malého zeleného chřestu
  • 20 g piniových oříšků
  • 1 hermelín
  • 1 vejce
  • 20 g strouhanky
  • rostlinný olej
  • 125 g míchaného salátu
  • hrst lístků bazalky
  • 50 g malin

Na dresink

  • 50 g malin
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce vody
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Vložte chřest do misky a pokapejte trochou olivového oleje.
  • Rozpalte pánev a chřest grilujte 5 minut (nebo déle, podle tloušťky), pravidelně jej otáčejte, aby se ze všech stran lehce opekl. Dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.
  • Piniové oříšky opražíme na suché pánvi a dáme stranou.
  • Všechny ingredience na dresink dejte do malého kuchyňského robotu a vyšlehejte.
  • Hermelín nakrájejte na 8 klínků.
  • Vejce rozklepneme do hlubokého talíře a rozšleháme vidličkou. Strouhanku dejte na druhý talíř a dochuťte solí a pepřem.
  • Každý klínek obalte v trojobalu.
  • Do pánve dejte rostlinný olej.
  • Pánev rozpalte a opékejte hermelín asi 1 minutu z každé strany, dokud nezezlátnou.
  • Salát přidejte do mísy, přidejte bazalku a dresink a promíchejte.
  • Salát rozdělte a navrch dejte grilovaný chřest a osmažené měsíčky hermelínu, poté posypte piniovými oříšky a malinami.

Přikusujte k těmto těstovinovým salátům opečené pečivo! Skvěle to doladí celý pokrm. Opečte si toastový chleba v jednom z těchto výkonných topinkovačů, které prošly naší recenzí.

Hermelín obalený v křupavém trojobalu na mixu salátů.
Zdroj: thehappyfoodie.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.