Tento lahodný salát má vše a je vysoce návykový! Vychutnejte si grilovaný zelený chřest, maliny a křupavé smažené sýrové krutony!
Co budeme potřebovat
- 100 g malého zeleného chřestu
- 20 g piniových oříšků
- 1 hermelín
- 1 vejce
- 20 g strouhanky
- rostlinný olej
- 125 g míchaného salátu
- hrst lístků bazalky
- 50 g malin
Na dresink
- 50 g malin
- 2 lžíce balzamikového octa
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce vody
- sůl
- pepř
Postup
- Vložte chřest do misky a pokapejte trochou olivového oleje.
- Rozpalte pánev a chřest grilujte 5 minut (nebo déle, podle tloušťky), pravidelně jej otáčejte, aby se ze všech stran lehce opekl. Dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.
- Piniové oříšky opražíme na suché pánvi a dáme stranou.
- Všechny ingredience na dresink dejte do malého kuchyňského robotu a vyšlehejte.
- Hermelín nakrájejte na 8 klínků.
- Vejce rozklepneme do hlubokého talíře a rozšleháme vidličkou. Strouhanku dejte na druhý talíř a dochuťte solí a pepřem.
- Každý klínek obalte v trojobalu.
- Do pánve dejte rostlinný olej.
- Pánev rozpalte a opékejte hermelín asi 1 minutu z každé strany, dokud nezezlátnou.
- Salát přidejte do mísy, přidejte bazalku a dresink a promíchejte.
- Salát rozdělte a navrch dejte grilovaný chřest a osmažené měsíčky hermelínu, poté posypte piniovými oříšky a malinami.
Přikusujte k těmto těstovinovým salátům opečené pečivo! Skvěle to doladí celý pokrm. Opečte si toastový chleba v jednom z těchto výkonných topinkovačů, které prošly naší recenzí.