Smažený kapr v trojobalu

Smažený kapr v trojobalu

Klasika všech klasik, bez které se naprostá většina českých domácností o Štědrý den neobejde.

Ingredience:

  • 8 kapřích filetů nebo podkov
  • 6 PL hladké mouky
  • 6 PL strouhanky
  • 3 vejce
  • 500 ml mléka
  • sůl
  • olej na smažení
  • plátky citronu na ozdobu

Postup:

  1. Kapra naložte alespoň na 2 hodiny do mléka.
  2. Připravte si tři misky, do jedné nasypejte hladkou mouku, do druhé rozšlehejte vajíčka a do třetí nasypejte strouhanku.
  3. Kapra vyjměte z mléka a z obou stran osolte.
  4. Následně jednotlivé kousky postupně obalte v mouce, vejci a nakonec ve strouhance.
  5. Na pánvi rozpalte přiměřené množství oleje.
  6. Kapra z obou stran osmažte dozlatova.
  7. Po osmažení položte na papírovou utěrku, která zachytí přebytečný olej.

Smaženého kapra jako štědrovečerní menu podávejte ozdobeného plátky citronu.

Smažený štedrovečerní kapr v trojobalu.
zdroj: tastycraze.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.