Pro někoho zcela nemyslitelná potravina, která je u dalšího vysoce ceněná pro svou lahodnou chuť. V syrové podobě je sice trochu gumová a na něčí vkus až moc aromatická.
Jakmile však projde tepelnou úpravou, překvapí vás, že je houba velmi chutná. Recept je maximálně jednoduchý a výsledný pokrm potěší i náročnější jedince. Neváhejte omrknout také recepty na zapékané houby.
Ingredience:
- 400 g čerstvého kotrče kadeřavého
- 1 větší vejce
- 3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/2 lžíce čerstvé petrželky
- Sůl i pepř podle chuti
Postup:
- Houbu krátce ponoříme do vroucí vody. Poté opláchneme pod tekoucí vodou.
- Nakrájíme na 2 – 3 cm silné plátky, ponoříme do misky s vodou a důkladně očistíme od jehličí a různých nezvaných hostů.
- Drobnější houby stačí pokrájet na kousky o velikosti sousta.
- Do misky dáme vejce, rozšleháme a postupně v něm obalíme jednotlivé kousky masa.
- Kotrč z jedné strany osolíme, opepříme a posypeme petrželkou.
- Smažíme v pánvi, dokud nemají všechny plátky/kousky houby zlatavou křupavou strukturu, zhruba tak 2 minuty z každé strany.
- Servírujeme s čerstvým chlebem nebo pečivem.