Smažený kotrč kadeřavý

Smažený kotrč kadeřavý

Pro někoho zcela nemyslitelná potravina, která je u dalšího vysoce ceněná pro svou lahodnou chuť. V syrové podobě je sice trochu gumová a na něčí vkus až moc aromatická.

Jakmile však projde tepelnou úpravou, překvapí vás, že je houba velmi chutná. Recept je maximálně jednoduchý a výsledný pokrm potěší i náročnější jedince. Neváhejte omrknout také recepty na zapékané houby.

Ingredience:

  • 400 g čerstvého kotrče kadeřavého
  • 1 větší vejce
  • 3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/2 lžíce čerstvé petrželky
  • Sůl i pepř podle chuti

Postup:

  • Houbu krátce ponoříme do vroucí vody. Poté opláchneme pod tekoucí vodou.
  • Nakrájíme na 2 – 3 cm silné plátky, ponoříme do misky s vodou a důkladně očistíme od jehličí a různých nezvaných hostů.
  • Drobnější houby stačí pokrájet na kousky o velikosti sousta.
  • Do misky dáme vejce, rozšleháme a postupně v něm obalíme jednotlivé kousky masa.
  • Kotrč z jedné strany osolíme, opepříme a posypeme petrželkou.
  • Smažíme v pánvi, dokud nemají všechny plátky/kousky houby zlatavou křupavou strukturu, zhruba tak 2 minuty z každé strany.
  • Servírujeme s čerstvým chlebem nebo pečivem.
Sparassiscrispa smažený s vejcem.
Zdroj: https://www.gone71.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.