Příprava v troubě je nejen zdravější, ale také méně náročná, neboť nevyžaduje, abyste celou dobu stáli u plotny jako při klasickém smažení. Nezapomeňte, že i během pečení je nutné růžičky několikrát obrátit.
Ingredience:
- 1 hlava květáku
- 2 vejce
- 6 PL hladké mouky
- 1 PL mléka
- 10 PL strouhanky
- olivový olej
- sůl
Postup:
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Do samostatných misek si připravte hladkou mouku, strouhanku a rozšlehaná vejce s mlékem a trochou soli.
- Květák rozdělte na jednotlivé růžičky, které následně umyjte a osušte.
- Jednotlivé kousky postupně obalujte v mouce, vajíčku a strouhance a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Před vložením do trouby květák pokapejte trochou olivového oleje.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 40-45 minut.
- V mezidobě růžičky několikrát obraťte, aby se opekly rovnoměrně.
Květák smažený v troubě podávejte se zeleninovým salátem.
Pokud vás příprava květáku v troubě zaujala. Zkuste ho zapéct společně s dalšími ingrediencemi, jako jsou brambory či sýr. Inspirujte se našimi recepty na zapečený květák!