Pikantní smažený lilek na asijský způsob

Pikantní smažený lilek na asijský způsob
Příprava: 25 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Chuť tohoto pokrmu je ozvláštněna česnekovo-sójovou omáčkou a skvěle se snoubí zejména s rýží nebo rýžovými nudlemi.

Ingredience

  • 2 lilky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 a 1/2 PL sójové omáčky
  • 2 a 1/2 PL oleje
  • 1 PL a 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
  • 1 PL cukru
  • 1 čajová lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • jarní cibulka
  • sezamová semínka
  • sůl, pepř

Postup

  • Omyté lilky nakrájejte na přibližně 4 cm dlouhé proužky.
  • Ve velké míse s vodou rozmíchejte jednu čajovou lžičku soli a ponořte do ní kousky lilku. Nechte lilky minut namočené.
  • Lilek slijte, osušte papírovou utěrkou a obalte v kukuřičném škrobu.
  • V malé misce smíchejte sójovou omáčku, cukr a jednu čajovou lžičku kukuřičného škrobu, dokud se nespojí.
  • Na velké pánvi rozehřejte dvě polévkové lžíce oleje, přidejte lilek a smažte ho dozlatova, přibližně 6 až 8 minut.
  • Během smažení kousky lilku často otáčejte, pokud není pánev dostatečně velká, smažte ve více dávkách.
  • Smažený lilek vyjměte a na pánev přidejte zbývající olej. Na středním plameni krátce osmažte prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek a nastrouhaný zázvor.
  • Přidejte do pánve předpřipravenou omáčku a smažený lilek a za stálého míchání krátce povařte, aby omáčka zhoustla.

Před podáváním ozdobte kolečky jarní cibulky a sezamovými semínky.

Talíř s lilkem po asijsku.
zdroj: omnivorescookbook.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.