Smažený losos na másle

Smažený losos na másle
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Příprava lososa na másle je opravdu bleskurychlá. Navíc je vynikající a použité bylinky dodají rybě jemnou chuť.

Ingredience

  • filety z lososa (150–200 g na osobu)
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • větvička rozmarýnu
  • čerstvá petrželka

Postup

  • Lososa otřete a z obou stran osolte a okořeňte čerstvě nadrceným pepřem a rozmarýnem.
  • Filety poté nechejte odležet. Stačí 1 – 2 hodiny.
  • Na nepřilnavou pánev dejte lžíci až dvě másla, přidejte olej a lososa za občasného obracení propékejte po dobu asi 5 minut z každé strany.
  • Nakonec hotového lososa posypte čerstvou petrželkou.
  • Podávejte například s citrónem, bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Lososa neoplachujte. Obzvláště pokud se jedná o mořskou rybu – voda z kohoutku může pokazit strukturu a zhoršit výslednou chuť. Pokud ji chcete očistit, tak k tomu použijte suchou papírovou utěrku.

Losos s bylinkami na másle
Zdroj: cookingclassy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.