Příprava lososa na másle je opravdu bleskurychlá. Navíc je vynikající a použité bylinky dodají rybě jemnou chuť.
Ingredience
- filety z lososa (150–200 g na osobu)
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- větvička rozmarýnu
- čerstvá petrželka
Postup
- Lososa otřete a z obou stran osolte a okořeňte čerstvě nadrceným pepřem a rozmarýnem.
- Filety poté nechejte odležet. Stačí 1 – 2 hodiny.
- Na nepřilnavou pánev dejte lžíci až dvě másla, přidejte olej a lososa za občasného obracení propékejte po dobu asi 5 minut z každé strany.
- Nakonec hotového lososa posypte čerstvou petrželkou.
- Podávejte například s citrónem, bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Lososa neoplachujte. Obzvláště pokud se jedná o mořskou rybu – voda z kohoutku může pokazit strukturu a zhoršit výslednou chuť. Pokud ji chcete očistit, tak k tomu použijte suchou papírovou utěrku.