Smažený patizon s parmazánem

Smažený patizon s parmazánem
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Smaženou variantu patizonu lze také provést v podobě placiček.

INGREDIENCE

  • 1 velké vejce
  • ⅔ najemno nasekané šalotky
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky pepře
  • 2 hrnky nastrouhaného patizonu
  • ½ hrnku najemno nastrouhaného parmazánu
  • 1 lžíce olivového oleje

POSTUP

  • Z patizonu si vymačkáme přebytečnou šťávu. 
  • Do mísy si dáme vejce smíchané se solí, pepřem, petrželkou a šalotkou. 
  • Přidáme vymačkaný patizon, parmazán a z těsta následně tvoříme placičky, které smažíme na rozpáleném oleji z každé strany 3-4 minuty. 
  • Poté je všechny přemístíme do trouby a dopečeme při 200°C ještě 10 minut.
Recept na placičky z tykve s parmazánem.
onceuponachef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.