Smažený řízek z lilku v trojobalu

Smažený řízek z lilku v trojobalu
Příprava: 45 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Namísto obyčejné strouhanky můžete použít též strouhanku bylinkovou. Stačí přimíchat směs čerstvých či sušených bylinek, jako je tymián, oregano či majoránka.

Ingredience

  • 2 lilky
  • 1 vejce
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 1/4 šálku strouhaného parmezánu
  • olej na smažení
  • uzená sladká paprika
  • sůl, pepř

Postup

  • Lilky omyjte a nakrájejte na plátky silné asi 1,5 cm.
  • Plátky položte na plech a posypte hrubou solí.
  • Nechte je alespoň 30 minut „vyplakat“.
  • Následně každý plátek omyjte pod tekoucí vodou, abyste odstranili přebytečnou sůl a osušte.
  • Do mísy nasypte nastrouhaný parmazán a strouhanku, přidejte uzenou sladkou papriku, sůl a pepř.
  • Vše dobře promíchejte a v jiné misce rozšlehejte vejce.
  • Poté každý plátek namočte do vejce a poté obalte ve strouhance s parmazánem.
  • Oba kroky proveďte dvakrát.
  • V pánvi rozehřejte olej a osmažte v něm lilky v trojobalu z každé strany přibližně 2 až 3 minuty.
  • Jakmile jsou lilky dozlatova osmažené, položte je na talíř s kuchyňským papírem, aby se z nich ztratil přebytečný olej.

Lilkové řízky je nejlepší jíst čerstvě připravené.

Talíř s obalovanými plátky lilku.
zdroj: vivomangiando.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.