Tento pokrm není nic pro dietáře! Ale věříme, že si najde své fanoušky. Je jednoduchý na přípravu i ingredience a vaše chuťové buňky potěší zejména po náročném dni.
INGREDIENCE
- 400 g salámu
- 3 vejce
- špetka soli
- 3 lžíce polohrubé mouky
- strouhanka
- tuk na smažení
POSTUP
- Oloupaný salám nakrájíme na tenká kolečka.
- Žloutky dobře promícháme se solí a moukou, přidáme vodu a rozmícháme.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme k těstíčku.
- Salám obalíme ve směsi ze žloutků a bílků, potom ve strouhance a na rozpáleném sádle nebo tuku osmažíme dozlatova.
- Podáváme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.
Možná se vám budou hodit i naše recenze fritovacích hrnců. Kdo vyhrál v našem srovnání?