Smažený tempeh po asijsku

Smažený tempeh po asijsku

Smažená pochoutka ze sóji s arašídovo-zázvorovou omáčkou je hotová za necelých 35 minut a je ideální pro jakékoliv jídlo během náročného pracovního týdne! Jednoduché a tak chutné!

Co budeme potřebovat

Na arašídovou omáčku

  1. ½ lžičky mletého zázvoru
  2. Lžíce javorového sirupu
  3. 2 lžíce sójové omáčky
  4. Lžička rýžového vinného octa
  5. ½ lžičky sezamových semínek
  6. 80 g přírodního arašídového másla
  7. 60 ml horké vody
  8. Špetka chilli papriček

Na tempeh

  1. 230 g  tempehu (nakrájeného na kostky)
  2. Špetka mořské soli
  3. Špetka pepře
  4. Lžíce kokosového oleje (nebo sezamového oleje)
  5. 2 kg brokolice (zbavené velké stopky a nakrájené)
  6. Velká mrkev (oloupaná a oloupaná)

Postup

  1. Na arašídovou omáčku si všechny ingredience vyšleháme dohromady v míse
  2. Odložíme jí stranou, dokud jí nebudeme potřebovat použít
  3. Na tempeh si na pánvi rozehřejeme olej
  4. Když je olej horký, přidáme tempeh a opékáme ho z každé strany asi 2 minuty, dokud nebudou všechny strany křupavé a propečené
  5. Přidáme 2 polévkové lžíce omáčky a mícháme asi minutu nebo dvě, dokud se vše nevstřebá do tempehu
  6. Dochutíme mořskou solí a mletým černým pepřem
  7. Tempeh vyjmeme z pánve a dáme stranou
  8. Do stejné pánve přidáme brokolici a mrkev a vaříme asi 2 minuty
  9. Poté přidáme několik lžic vody a pánev zakryjeme
  10. Zeleninu necháme v páře dusit asi 2 minuty
  11. Sundáme poklici, snížíme teplotu na střední a přidáme tempeh a arašídovou omáčku
  12. Promícháme, aby se vše v omáčce obalilo, a poté necháme v omáčce vařit další 2-3 minuty
  13. Odstraníme z plotny a posypeme sezamovými semínky
Smažená sójová kostka s nudlemi a čerstvou zeleninou s arašídovou omáčkou.
Zdroj: rebelrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.