Nejlepší recepty na smažák: oblíbená rychlovka české kuchyně

Dětmi milovaný a výživovými poradci zatracovaný. Zapovězen by však měl být jen velmi přísným dietám. Doba smažení je krátká a jednou za čas si jej můžete bez obav dopřát.

K přípravě tohoto pokrmu se sahá z několika důvodů. Jedním z nich může být dostupnost sýra v obchodech a rychlá příprava, dalším pak, že se jedná o jídlo, které chutná téměř všem.

Nejčastějším sýrem, který se používá ke smažení je eidam. Eidam je ideální i proto, že má jemnou, málo slanou chuť a nevyznačuje se žádnou specifickou vůní.

Dost však řečí a pojďme na ty nejlepší recepty na smažený sýr. Věříme, že si pochutnáte.

Přílohou ke smažáku můžou být i výborné šťouchané brambory! Vyzkoušejte je podle našich receptů a nebudete litovat.

Jaké přílohy ke smažáku + jaký sýr použít

Smažený sýr se nejlépe doplňuje s následujícími přílohami:

  • vařené nebo opékané brambory
  • bramborová kaše
  • zeleninová obloha či zeleninový salát
  • tatarská omáčka popř. omáčka z jogurtu

Na smažený sýr se nejlépe hodí eidam. Lze samozřejmě použít i např. hermelín, gouda, niva nebo třeba tvarůžky.

Aby vám smažák nevytekl do pánvičky, rozhodně nepoužívejte sýry s obsahem tuku v sušině méně než 30%. Klasický sýr s třicítkou je zkrátka tou správnou volbou!

Jste spíše masový typ? Dopřejte si vydatné smažené řízky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.