Dětmi milovaný a výživovými poradci zatracovaný. Zapovězen by však měl být jen velmi přísným dietám. Doba smažení je krátká a jednou za čas si jej můžete bez obav dopřát.
K přípravě tohoto pokrmu se sahá z několika důvodů. Jedním z nich může být dostupnost sýra v obchodech a rychlá příprava, dalším pak, že se jedná o jídlo, které chutná téměř všem.
Nejčastějším sýrem, který se používá ke smažení je eidam. Eidam je ideální i proto, že má jemnou, málo slanou chuť a nevyznačuje se žádnou specifickou vůní.
Dost však řečí a pojďme na ty nejlepší recepty na smažený sýr. Věříme, že si pochutnáte.
Naše recepty
Přílohou ke smažáku můžou být i výborné šťouchané brambory! Vyzkoušejte je podle našich receptů a nebudete litovat.
Jaké přílohy ke smažáku + jaký sýr použít
Smažený sýr se nejlépe doplňuje s následujícími přílohami:
- vařené nebo opékané brambory
- bramborová kaše
- zeleninová obloha či zeleninový salát
- tatarská omáčka popř. omáčka z jogurtu
Na smažený sýr se nejlépe hodí eidam. Lze samozřejmě použít i např. hermelín, gouda, niva nebo třeba tvarůžky.
Aby vám smažák nevytekl do pánvičky, rozhodně nepoužívejte sýry s obsahem tuku v sušině méně než 30%. Klasický sýr s třicítkou je zkrátka tou správnou volbou!
Jste spíše masový typ? Dopřejte si vydatné smažené řízky.