Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 500 g vepřové plece
- 2 vejce
- sůl
- trošička pepře
- hladká mouka
- strouhanka a olej nebo sádlo na smažení
Postup receptu
- Nejdříve si očistíme maso a pak ho krájíme na plátky, který hned naklepeme a osolíme a opepříme, ale jen mírně s tím pepřem
- Potom si připravíme rozšlehané vejce s hladkou moukou vše zvlášť a také strouhanku
- Obalujeme nejprve v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance
- Mezitím si rozehřejeme pánev s tukem a na mírném ohni opékáme ze všech stran a podáváme s bramborem, kaší nebo s bramborovým salátem a ten máme stejně nejradši.