Kdo má rád polentu, může si jí zpestřit prostřednictvím tohoto chutného a na přípravu velmi jednoduchého guláše s houbavi. Jednoduše ji naservírujeme do středu talíře a přelijeme hotovou omáčkou.
Ingredience:
- 100 g čerstvého nesoleného másla
- 2 středně velké šalotky
- 600 g směsi čerstvých lesních hub (lišky atd.)
- 2 lžičky maďarské sladké papriky
- 350 ml smetany ke šlehání
- Sůl podle chuti
- Špetka mletého černého pepře
- 1 lžička nakrájené petrželky
- 1 lžička nakrájené pažitky
- Snítky pažitky na ozdobu
Postup:
- Ve velké pánvi rozpustíme máslo a přidáme na kostičky nakrájenou šalotku.
- Restujeme, dokud nezměkne, jen musíme dát pozor, aby nebyla hnědá.
- Přihodíme na kousky nakrájené houby a minutu povaříme.
- Zasypeme paprikou a necháme restovat, až budou houby měkké.
- Zalijeme smetanou ke šlehání, osolíme, opepříme, promícháme a na mírném ohni necháme trochu povařit.
- Odstavíme, posypeme petrželí i pažitkou a servírujeme s polentou ozdobené snítky pažitky.