Směs čerstvých lesních hub s polentou

Směs čerstvých lesních hub s polentou

Kdo má rád polentu, může si jí zpestřit prostřednictvím tohoto chutného a na přípravu velmi jednoduchého guláše s houbavi. Jednoduše ji naservírujeme do středu talíře a přelijeme hotovou omáčkou.

Ingredience:

  • 100 g čerstvého nesoleného másla
  • 2 středně velké šalotky
  • 600 g směsi čerstvých lesních hub (lišky atd.)
  • 2 lžičky maďarské sladké papriky
  • 350 ml smetany ke šlehání
  • Sůl podle chuti
  • Špetka mletého černého pepře
  • 1 lžička nakrájené petrželky
  • 1 lžička nakrájené pažitky
  • Snítky pažitky na ozdobu

Postup:

  • Ve velké pánvi rozpustíme máslo a přidáme na kostičky nakrájenou šalotku.
  • Restujeme, dokud nezměkne, jen musíme dát pozor, aby nebyla hnědá.
  • Přihodíme na kousky nakrájené houby a minutu povaříme.
  • Zasypeme paprikou a necháme restovat, až budou houby měkké.
  • Zalijeme smetanou ke šlehání, osolíme, opepříme, promícháme a na mírném ohni necháme trochu povařit.
  • Odstavíme, posypeme petrželí i pažitkou a servírujeme s polentou ozdobené snítky pažitky.
Luxusní gulášek z čerstvě nasbíraných hub podávaný s polentou či pečeným bramborem.
Zdroj: https://www.rabbitandwolves.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.