Směs s lesními houbami a hráškem

Směs s lesními houbami a hráškem

Věřte, že tohle rizoto po srbsku si získá vaše srdce. Příprava je rychlá, jednoduchá a výsledný pokrm vynikající. Jde o povedenou kombinaci vhodně zvolených surovin.

Ingredience:

  • 250 g čerstvých lesních hub na plátky
  • 3 hrnky vroucí vody
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje (nebo 1 lžíci sádla)
  • 1 středně velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 větvičky čerstvého tymiánu
  • 1 1/2 hrnku rýže na rizoto
  • 1 1/2 litru horkého kuřecího vývaru
  • 3/4 hrnku čerstvého hrášku (může být i mražený)
  • 1 lžíce neslaného másla
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • Hrst čerstvé petrželky
  • Parmazán nebo Grana Padano na posyp

Postup:

  • Do velké pánve dáme rozehřát olej a přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli s česnekem na tenké plátky.
  • Smažíme 3 – 4 minuty, dokud nebude cibule měkká a nezesklovatí.
  • Houby nakrájíme na plátky a přihodíme do pánve. Osolíme, opepříme, přihodíme tymián a několik minut restujeme.
  • Přisypeme rýži na rizoto, promícháme a minutu smažíme.
  • Zalijeme 1/2 litrem kuřecího vývaru, zamícháme, přikryjeme pokličkou a snížíme teplotu na střední stupeň.
  • Vaříme tak dlouho, až se absorbuje veškerá tekutina. Poté přilijeme zbývající kuřecí vývar.
  • Zamícháme a necháme vařit, dokud není rýže pěkně měkká, ale ne rozvařená.
  • Nakonec přihodíme čerstvý hrášek a máslo, které necháme rozpustit.
  • Podle potřeby ještě dosolíme či opepříme a můžeme servírovat ozdobené nakrájenou čerstvou petrželkou a posypané strouhaným sýrem.

Tip: Když budeme chtít použít sušené houby, namočíme je na 1 hodinu před vařením do teplé vody. Poté je scedíme, ale vodu si dáme stranou a přilijeme do rizota místo 1/2 litru kuřecího vývaru.

Rizoto po srbsku se žampiony, hráškem a tymiánem.
Zdroj: https://markieskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.