Chuť vepřového masa je v tomto receptu zvýrazněna nejen klasicky paprikou a smetanou, ale rovněž žampiony a směsí koření.
Ingredience:
- 500 g vepřové plece
- 200 g žampionů
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 2/3 šálku zakysané smetany
- 3 PL olivového oleje
- 1 PL sušeného mletého česneku
- 2 PL sladké papriky
- 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
- 1/2 čajové lžičky sušeného mletého kmínu
- 3 PL rajčatového pyré
- sůl, pepř
Postup:
- Vepřové maso nakrájejte na menší kousky či nudličky.
- Vložte maso do misky a smíchejte s jednou polévkovou lžící sladké papriky, solí a pepřem.
- Na pánvi zahřejte olivový olej a několik minut na něm okořeněné vepřové maso restujte.
- Následně maso z pánve vyjměte a do stejné pánve vložte na plátky nakrájené žampiony.
- Povařte přibližně 5 minut.
- Vyjměte z pánve houby a do pánve vložte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
- Poté přidejte česnek, zbývající polévkovou lžíci sladké papriky, tymián, kmín a povařte 1-2 minuty.
- Přidejte nakrájená rajčata, kuřecí vývar a rajčatové pyré.
- Vařte přibližně 10 minut.
- Poté vraťte zpět do pánve vepřové maso a žampiony, přiklopte a vařte ještě dalších 10 minut doměkka.
- Vypněte oheň a vmíchejte do směsi zakysanou smetanu.
Toto vepřové na paprice se žampiony můžete podávat s houskovým knedlíkem, těstovinami či rýží.