Směs vepřového masa a žampionů v paprikovém sosu

Směs vepřového masa a žampionů v paprikovém sosu

Chuť vepřového masa je v tomto receptu zvýrazněna nejen klasicky paprikou a smetanou, ale rovněž žampiony a směsí koření.

Ingredience:

  • 500 g vepřové plece
  • 200 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 2/3 šálku zakysané smetany
  • 3 PL olivového oleje
  • 1 PL sušeného mletého česneku
  • 2 PL sladké papriky
  • 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 čajové lžičky sušeného mletého kmínu
  • 3 PL rajčatového pyré
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Vepřové maso nakrájejte na menší kousky či nudličky.
  2. Vložte maso do misky a smíchejte s jednou polévkovou lžící sladké papriky, solí a pepřem. 
  3. Na pánvi zahřejte olivový olej a několik minut na něm okořeněné vepřové maso restujte.
  4. Následně maso z pánve vyjměte a do stejné pánve vložte na plátky nakrájené žampiony.
  5. Povařte přibližně 5 minut.
  6. Vyjměte z pánve houby a do pánve vložte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  7. Poté přidejte česnek, zbývající polévkovou lžíci sladké papriky, tymián, kmín a povařte 1-2 minuty.
  8. Přidejte nakrájená rajčata, kuřecí vývar a rajčatové pyré.
  9. Vařte přibližně 10 minut.
  10. Poté vraťte zpět do pánve vepřové maso a žampiony, přiklopte a vařte ještě dalších 10 minut doměkka.
  11. Vypněte oheň a vmíchejte do směsi zakysanou smetanu.

Toto vepřové na paprice se žampiony můžete podávat s houskovým knedlíkem, těstovinami či rýží.

Hrnec se směsí vepřového, žampionů a rajčat v omáčce se smetanou a paprikovým kořením
zdroj: kalyskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.