Směs ze slepičího masa a listového špenátu v paprikovém sosu

Směs ze slepičího masa a listového špenátu v paprikovém sosu

Chuť slepičího masa je v tomto receptu zvýrazněna nejen klasicky paprikou a smetanou, ale rovněž bílým vínem a špenátem.

Ingredience:

  • 1 slepice, naporcovaná na menší části
  • 2 PL másla
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • sůl, pepř

Omáčka

  • 1 PL másla
  • 4 stroužky česneku
  • 1 PL hladké mouky
  • 1/2 šálku suchého bílého vína
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku šlehačky
  • 1 čajová lžička čerstvé citronové šťávy
  • 2 šálky čerstvého listového špenátu
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Kousky slepice ze všech stran posypejte solí, pepřem a sladkou paprikou.
  2. Následně maso ze všech stran orestujte na pánvi s rozpuštěným máslem.
  3. Maso odstavte a připravte si omáčku.
  4. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte prolisované stružky česneku a za stálého míchání povařte asi 2 minuty.
  5. Následně pomocí sítka prosejte mouku a dobře ji ve směsi rozmíchejte.
  6. Přilijte víno a povařte 1-2 minuty, aby se odpařil alkohol.
  7. Přidejte kuřecí vývar, šlehačku a citronovou šťávu.
  8. Vše důkladně promíchejte, přidejte sůl a sladkou papriku.
  9. Povařte ještě 2-3 minuty.
  10. Ochutnejte a případně ještě trochu dokořeňte.
  11. Následně do pánve přidejte špenát, povařte 2 minuty.
  12. Na závěr přidejte do pánve zpět kousky slepice a ještě několik minut povařte doměkka.

Tento pokrm podávejte s rýží či těstovinami posypaný čerstvou petrželkou.

Slepičí maso se španátem ve smetanovo-paprikové omáčce
zdroj: whatsinthepan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.