Chuť slepičího masa je v tomto receptu zvýrazněna nejen klasicky paprikou a smetanou, ale rovněž bílým vínem a špenátem.
Ingredience:
- 1 slepice, naporcovaná na menší části
- 2 PL másla
- 1 čajová lžička sladké papriky
- sůl, pepř
Omáčka
- 1 PL másla
- 4 stroužky česneku
- 1 PL hladké mouky
- 1/2 šálku suchého bílého vína
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1/2 šálku šlehačky
- 1 čajová lžička čerstvé citronové šťávy
- 2 šálky čerstvého listového špenátu
- 1 čajová lžička sladké papriky
- sůl, pepř
Postup:
- Kousky slepice ze všech stran posypejte solí, pepřem a sladkou paprikou.
- Následně maso ze všech stran orestujte na pánvi s rozpuštěným máslem.
- Maso odstavte a připravte si omáčku.
- Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte prolisované stružky česneku a za stálého míchání povařte asi 2 minuty.
- Následně pomocí sítka prosejte mouku a dobře ji ve směsi rozmíchejte.
- Přilijte víno a povařte 1-2 minuty, aby se odpařil alkohol.
- Přidejte kuřecí vývar, šlehačku a citronovou šťávu.
- Vše důkladně promíchejte, přidejte sůl a sladkou papriku.
- Povařte ještě 2-3 minuty.
- Ochutnejte a případně ještě trochu dokořeňte.
- Následně do pánve přidejte špenát, povařte 2 minuty.
- Na závěr přidejte do pánve zpět kousky slepice a ještě několik minut povařte doměkka.
Tento pokrm podávejte s rýží či těstovinami posypaný čerstvou petrželkou.