Smetanová houbová omáčka

Smetanová houbová omáčka

Poctivý recept na klasickou bílou houbovou omáčku. Podávejte s bramborem, těstovinami nebo třeba knedlíkem.

INGREDIENCE

  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce mouky
  • 2 šalotky 
  • 200 g hub (hřibů nebo jiných)
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • sůl
  • pepř
  • kmín

POSTUP

  • Na másle si orestujte šalotku, přidejte na plátky nakrájené houby.
  • Osolte, opepřete, přidejte kmín a duste do měkka.
  • Mezitím si připravte jíšku. 
  • Rozpusťte máslo, zaprašte moukou a nechte projít varem
  • Zalijte vývarem.
  • Podušené houby přidejte do vývaru a vařte na mírném plameni 15 minut
  • Ke konci přidejte smetanu.
  • Podle potřeby dochuťte solí a pepřem a můžete servírovat
Hustá a poctivá omáčka z hub zahuštěná smetanou.
Zdroj: mushroomcouncil.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.