Poctivý recept na klasickou bílou houbovou omáčku. Podávejte s bramborem, těstovinami nebo třeba knedlíkem.
INGREDIENCE
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- 2 šalotky
- 200 g hub (hřibů nebo jiných)
- 300 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- sůl
- pepř
- kmín
POSTUP
- Na másle si orestujte šalotku, přidejte na plátky nakrájené houby.
- Osolte, opepřete, přidejte kmín a duste do měkka.
- Mezitím si připravte jíšku.
- Rozpusťte máslo, zaprašte moukou a nechte projít varem
- Zalijte vývarem.
- Podušené houby přidejte do vývaru a vařte na mírném plameni 15 minut
- Ke konci přidejte smetanu.
- Podle potřeby dochuťte solí a pepřem a můžete servírovat