Smetanová játrová omáčka s rýží

Smetanová játrová omáčka s rýží
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Máte rádi těstoviny? 

Tato omáčka se k těstovinám skvěle hodí. Vyzkoušejte ji!

Ingredience 

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • těstoviny
  • 500 g kuřecích jater
  • ½ červené cibule
  • 8 listů šalvěje
  • 5 stroužků česneku
  • ½ šálku suchého bílého vína
  • 30 g másla
  • 250 g plnotučné smetany
  • 3 polévkové lžíce nasekané petrželky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička černého pepře 

Postup

  • Pánev rozehřejte na středně vysokou teplotu. Nalijte na ni olej a přidejte kuřecí játra. 
  • Ochuťte maso solí a pepřem a osmahněte ze všech stran. 
  • Po asi 1 minutě, vnitřnosti vyjměte a odstavte bokem. 
  • Na stejnou pánev přidejte máslo, cibuli a šalvěj. 
  • Jakmile začne cibule sklovatět, přidejte česnek a smažte další 2 minuty. 
  • Následně přilijte bílé víno. 
  • Přidejte smetanu a dochuťte solí a pepřem. 
  • Snižte teplotu na minimum a vařte další 3–4 minuty, dokud omáčka nedostane hnědou barvu. 
  • Do omáčky přidejte odloženou játrovou směs a při mírné teplotě vařte 5–7 minut. 
  • Zatímco se pokrm vaří, uvařte si těstoviny. Postačí 6–8 minut (v závislosti na druhu těstovin). 
  • Jakmile je játrová omáčka se smetanou hotová, celý pokrm dozdobte čerstvou petrželkou a vše pokapejte trochou olivového oleje. Ihned podávejte. 
Smažená játra se smetanovou omáčkou a těstovinami, zdobená petrželkou.
zdroj: cookincity.com

Máte rádi domácí potraviny? Pak se inspirujte naším návodem na zavařování brusinek a užívejte si je po celý rok.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.