Vytvořte lahodný kuřecí pokrm v pomalém hrnci. Tento recept je nenáročný jak na ingredience a přípravu, tak na jeho zhotovení. Nechte si chutnat!
Ingredience
- 1 cibule, nasekaná
- 1 a 1/2 šálku nakrájené mrkve na kolečka
- 1 a 1/2 šálku nakrájeného celeru
- 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele
- 1 čajová lžička koření červené papriky
- 1 čajová lžička sušeného oregana
- 1 čajová lžička soli a pepře
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 2 šálky smetany na vaření
- 1 až 3 vykostěná kuřecí prsa bez kůže
- 1 a 1/2 šálku mraženého hrášku
- 1 šálek kukuřice
Postup
- Do multifunkčního hrnce vložte cibuli, celer, petržel, papriku, oregano, sůl, pepř, kuřecí vývar a smetanu na vaření.
- Následně vše pořádně promíchejte.
- Kuřecí prsa vložte do směsi a překryjte je směsí ze zeleniny a tekutin.
- Hrnec zaklopte a vařte na nízké teplotě po dobu 8 hodin.
- Třicet minut před koncem doby vaření odstraňte kuřecí prsa a roztrhejte pomocí dvou vidliček.
- Natrhané kuře vraťte zpátky do multifunkčního hrnce.
- Následně přidejte hrášek a kukuřici. Zamíchejte a nechejte vaření dokončit.
- Podávejte s pečivem.