Smetanová kuřecí polévka

Smetanová kuřecí polévka

Vytvořte lahodný kuřecí pokrm v pomalém hrnci. Tento recept je nenáročný jak na ingredience a přípravu, tak na jeho zhotovení. Nechte si chutnat!

Ingredience

  • 1 cibule, nasekaná
  • 1 a 1/2 šálku nakrájené mrkve na kolečka
  • 1 a 1/2 šálku nakrájeného celeru
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele
  • 1 čajová lžička koření červené papriky
  • 1 čajová lžička sušeného oregana
  • 1 čajová lžička soli a pepře
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 2 šálky smetany na vaření
  • 1 až 3 vykostěná kuřecí prsa bez kůže
  • 1 a 1/2 šálku mraženého hrášku
  • 1 šálek kukuřice

Postup

  • Do multifunkčního hrnce vložte cibuli, celer, petržel, papriku, oregano, sůl, pepř, kuřecí vývar a smetanu na vaření.
  • Následně vše pořádně promíchejte.
  • Kuřecí prsa vložte do směsi a překryjte je směsí ze zeleniny a tekutin.
  • Hrnec zaklopte a vařte na nízké teplotě po dobu 8 hodin.
  • Třicet minut před koncem doby vaření odstraňte kuřecí prsa a roztrhejte pomocí dvou vidliček.
  • Natrhané kuře vraťte zpátky do multifunkčního hrnce.
  • Následně přidejte hrášek a kukuřici. Zamíchejte a nechejte vaření dokončit.
  • Podávejte s pečivem.
smetanovo-zeleninová polévka z elektrického hrnce
zdroj: iamhomestreader.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.