Smetanová omáčka se žampiony

Smetanová omáčka se žampiony

Žampionová omáčka se smetanou je tou nejlepší volnou, když hledáte vhodnou přílohu k vašemu masu. Je snadná na přípravu a stále neskutečně dobrá! Omáčka plná chuti umami, která se hodí ke steaku, kuřecímu masu nebo k těstovinám.

Co budeme potřebovat

  • 2 lžíce sušených hřibů
  • 15 g másla
  • 2 šalotky (nakrájené nadrobno)
  • 200 g žampionů (nakrájených na plátky)
  • 200 g smetany

Postup

  • Sušené hříbky zalijte 100 ml vroucí vody a nechte 5 minut odstát.
  • V pánvi rozehřejte máslo a přidejte šalotku, kterou jemně opékejte, dokud nebude měkká a průsvitná.
  • Přidejte žampiony a vařte je dalších 5 minut.
  • Když jsou uvařené, přidejte k nim 1 lžící vody z hříbků a zbytek vody vyhoďte.
  • Nakrájejte hříbky a přidejte je do pánve.
  • Vmíchejte smetanu, přiveďte k varu a okořeňte.
  • Nechcete smetanu zredukovat a podávejte.
Pánev plná krémové smetanové omáčky s houbami.
Zdroj: juliasalbum.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.