Pro každého milovníka těstovin je tato receptura naprosto skvělou volbou. Ostatně pečené ingredience dokážou ochutit i tu nejnudnější směs a udělat z ní něco luxusního. Není nijak náročná a přesto chutná báječně.
Ingredience:
- 1 palice pečeného česneku
- 6 lžic čerstvého másla
- 1,75 hrnku smetany ke šlehání
- 1,25 hrnku strouhaného parmazánu
- 1/2 lžičky mletého bílého pepře
Na zahuštění:
- 2 lžičky mouky
- 1 polévková lžíce zakysané smetany
Postup:
- Stroužky česneku vyjmeme ze slupky, dáme do misky a vidličkou rozmačkáme.
- V hrnci na středním ohni rozpustíme máslo, přidáme rozmačkaný česnek, smetanu a vaříme asi 5 minut.
- Přisypeme strouhaný sýr, pepř a za stálého míchání necháme rozpustit.
- Zakysanou smetanu smícháme s moukou a přilijeme do hrnce.
- Důkladně šleháme, aby zmizely všechny hrudky.
- Pokračujeme ve šlehání tak dlouho, až bude omáčka pěkně hustá a krémovitá.
- Podáváme s masem nebo těstovinami, ale klidně se dá použít i jako omáčka/dip pro namáčení grilovaných křidýlek a podobně.