Smetanová omáčka z pečeného česneku

Smetanová omáčka z pečeného česneku
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Pro každého milovníka těstovin je tato receptura naprosto skvělou volbou. Ostatně pečené ingredience dokážou ochutit i tu nejnudnější směs a udělat z ní něco luxusního. Není nijak náročná a přesto chutná báječně.

Ingredience:

  • 1 palice pečeného česneku
  • 6 lžic čerstvého másla
  • 1,75 hrnku smetany ke šlehání
  • 1,25 hrnku strouhaného parmazánu
  • 1/2 lžičky mletého bílého pepře

Na zahuštění:

  • 2 lžičky mouky
  • 1 polévková lžíce zakysané smetany

Postup:

  • Stroužky česneku vyjmeme ze slupky, dáme do misky a vidličkou rozmačkáme.
  • V hrnci na středním ohni rozpustíme máslo, přidáme rozmačkaný česnek, smetanu a vaříme asi 5 minut.
  • Přisypeme strouhaný sýr, pepř a za stálého míchání necháme rozpustit.
  • Zakysanou smetanu smícháme s moukou a přilijeme do hrnce.
  • Důkladně šleháme, aby zmizely všechny hrudky.
  • Pokračujeme ve šlehání tak dlouho, až bude omáčka pěkně hustá a krémovitá.
  • Podáváme s masem nebo těstovinami, ale klidně se dá použít i jako omáčka/dip pro namáčení grilovaných křidýlek a podobně.
Pečená česneková omáčka se smetanou.
Zdroj: https://www.thechunkychef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.