Polévka s kedlubnami

Polévka s kedlubnami
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Výborná polévka jemné smetanové chuti, která může být součástí oběda i samostatnou zdravou večeří.

Ingredience:

  • 2-3 kedlubny
  • 1 petržel
  • 1 brambor
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml šlehačky nebo smetany
  • 100 ml suchého bílého vína
  • limetka
  • 1 PL olivového oleje
  • sůl, pepř
  • čerstvá řeřicha

Postup:

  1. Kedlubnu, brambor i petržel umyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. V hrnci zahřejte olivový olej a nechte na něm přibližně 3 minuty restovat petržel.
  3. Poté přidejte i kedlubnu a brambor, povařte přibližně 5 minut.
  4. Následně zeleninu deglazujte bílým vínem.
  5. Poté přilijte do hrnce zeleninový vývar, promíchejte a nechte přibližně 20 minut povařit.
  6. Odstavte polévku z ohně a ponorným mixérem ji rozmixujte dohladka.
  7. Vraťte polévku zpět na sporák a přilijte do ní šlehačku.
  8. Přiveďte k varu, dochuťte kořením a šťávou z limetky.

Kedlubnová polévka se smetanou je velmi chutná s žitným pečivem a ozdobená čerstvou řeřichou.

Smetanová polévka s kedlubnou, ozdobená čerstvou řeřichou
zdroj: fifthfloor.kitchen

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.