Smetanová polévka z mladých kopřiv, pórku a brambor

Smetanová polévka z mladých kopřiv, pórku a brambor

Chuť kopřiv se velmi dobře snoubí se šlehačkou či smetanou. Vyzkoušejte jejich kombinaci v této lahodné polévce!

Ingredience:

  • 2 šálky čerstvých mladých kopřiv
  • 4 pórky
  • 3-4 brambory
  • 1 šálek šlehačky
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 1/3 šálku kopru
  • 2 PL másla
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Pórek umyjte a jeho bílou část nakrájejte na kolečka.
  2. Následně ho do měkka povařte v hrnci, ve kterém jste rozpustili máslo a troškou oleje.
  3. Poté k pórku přidejte na kostičky nakrájené brambory, zalijte vývarem a vařte v hrnci zakrytém pokličkou doměkka, přibližně 20 minut.
  4. V mezidobě si v hrnci s horkou vodou a následně v misce se studenou vodou blanšírujte kopřivy.
  5. Když brambory změknou, přidejte do hrnce kopřivy, kopr, šlehačku a koření.
  6. Promíchejte a následně ponorným vařičem nebo za pomoci kuchyňského robotu rozmixujte do podoby hladkého pyré.

Kopřivová polévka s pórkem a bramborami se podává s čerstvým pečivem a ozdobená zakysanou smetanou.

Misky se svěže zeleným kopřivovým krémem, ozdobené bylinkami a květy
zdroj: dishnthekitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.