Podávejte tento lehce kořeněný fazolový dip s tortilla chipsy, rozetřete ho na tacos nebo quesadillas, nebo ho použijte jako skvělý základ na nachos.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/3 šálku nakrájené červené cibule
- 1 plechovka (425 g) pinto fazolí, opláchnutých a scezených
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 3 lžíce nakrájené červené papriky
- 3/4 čajové lžičky chilli prášku
- 1,5 čajové lžičky červeného vinného octa
- 1/4 čajové lžičky sušeného oregana
- 3/4 čajové lžičky soli a další
- 1/4 čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře a další
Postup
- Ve velké pánvi zahřejte olej.
- Přidejte cibuli a restujte do měkka, 4–5 minut.
- Přidejte fazole, česnek a papriku a restujte je za stálého míchání, dokud nezměknou a nepřehřejí se, 4–5 minut.
- Vmíchejte chilli prášek a vařte, dokud se nerozvoní, ještě asi 1 minutu.
- Směs spolu s octem, oreganem, solí, pepřem a ¼ šálku vody rozmixujte v kuchyňském robotu do hladka.
- V případě potřeby přidávejte po lžíci ještě vodu.
- Ochutnejte a případně dokořeňte.
- Podávejte teplé nebo o pokojové teplotě.