Smetanová pomazánka z pinto fazolí

Smetanová pomazánka z pinto fazolí
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Podávejte tento lehce kořeněný fazolový dip s tortilla chipsy, rozetřete ho na tacos nebo quesadillas, nebo ho použijte jako skvělý základ na nachos.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/3 šálku nakrájené červené cibule
  • 1 plechovka (425 g) pinto fazolí, opláchnutých a scezených
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 3 lžíce nakrájené červené papriky
  • 3/4 čajové lžičky chilli prášku
  • 1,5 čajové lžičky červeného vinného octa
  • 1/4 čajové lžičky sušeného oregana
  • 3/4 čajové lžičky soli a další
  • 1/4 čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře a další

Postup                                       

  1. Ve velké pánvi zahřejte olej.
  2. Přidejte cibuli a restujte do měkka, 4–5 minut.
  3. Přidejte fazole, česnek a papriku a restujte je za stálého míchání, dokud nezměknou a nepřehřejí se, 4–5 minut.
  4. Vmíchejte chilli prášek a vařte, dokud se nerozvoní, ještě asi 1 minutu.
  5. Směs spolu s octem, oreganem, solí, pepřem a ¼ šálku vody rozmixujte v kuchyňském robotu do hladka.
  6. V případě potřeby přidávejte po lžíci ještě vodu.
  7. Ochutnejte a případně dokořeňte.
  8. Podávejte teplé nebo o pokojové teplotě.
Smetanový fazolový dip servírovaný v misce s ředkvičkami.
www.epicurious.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.