Smetanové kuřecí kousky s fazolkami

Smetanové kuřecí kousky s fazolkami

Zelené fazolky na smetaně s kuřecím masem jsou rychlým a jednoduchým receptem. Bílé víno dodá omáčce šmrnc a celé jídlo pozdvihne na zcela jinou úroveň. 

INGREDIENCE 

  • 600 g kuřecích prsou
  • 500 g mražených fazolkových lusků
  • 250 ml bílého suchého vína
  • 250 ml smetany
  • 2 ks cibule šalotky, nakrájená
  • 1 lžíce rozmarýnu
  • sůl a pepř

POSTUP 

  1. Fazolky vyndejte z mrazáku a nechte je rozmrazit.
  2. Prsa rozkrojte napůl, okořeňte solí a pepřem a osmažte na oleji.
  3. Poté z pánve vyjměte a dejte stranou.
  4. Osmažte cibulku a česnek, přidejte fazolky a rozmarýn a smažte společně za stálého míchání asi 5 minut.
  5. Do pánve přilijte poloviční množství vína a poduste.
  6. Když se tekutina odpaří, zalijte zbytkem vína a smetanou.
  7. Do vzniklé omáčky vložte zpět kuřecí maso a 5 minut pod pokličkou vše zvolna poduste.
dva kousky opečeného kuřecího masa na smetaně s fazolkami

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.