Zelené fazolky na smetaně s kuřecím masem jsou rychlým a jednoduchým receptem. Bílé víno dodá omáčce šmrnc a celé jídlo pozdvihne na zcela jinou úroveň.
INGREDIENCE
- 600 g kuřecích prsou
- 500 g mražených fazolkových lusků
- 250 ml bílého suchého vína
- 250 ml smetany
- 2 ks cibule šalotky, nakrájená
- 1 lžíce rozmarýnu
- sůl a pepř
POSTUP
- Fazolky vyndejte z mrazáku a nechte je rozmrazit.
- Prsa rozkrojte napůl, okořeňte solí a pepřem a osmažte na oleji.
- Poté z pánve vyjměte a dejte stranou.
- Osmažte cibulku a česnek, přidejte fazolky a rozmarýn a smažte společně za stálého míchání asi 5 minut.
- Do pánve přilijte poloviční množství vína a poduste.
- Když se tekutina odpaří, zalijte zbytkem vína a smetanou.
- Do vzniklé omáčky vložte zpět kuřecí maso a 5 minut pod pokličkou vše zvolna poduste.