Skvělá omáčka k těstovinám, zelenině či kousku masa.
INGREDIENCE:
- ½ hrnku másla
- 230 g krémového nebo taveného sýra
- 1,5 lžičky sušeného česneku
- 1 smetana ke šlehání
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- 230 g strouhaného parmazánu
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky černého pepře
POSTUP:
- Máslo si nechte rozpustit a přidejte na kousky nakrájený čerstvý sýr.
- Zahřívejte, dokud se nerozpustí, pak podlijte vývarem a smetanou, přidejte česnek, osolte a opepřete.
- Jakmile omáčka začne vřít, přidejte strouhaný parmazán a za občasného míchání vařte ještě 10 minut.
- Odstavte a nechte ještě 5 minut sednout.

Vyzkoušejte také další recepty na zapečenou brokolici, nejen se sýrem.